Eendracht Aalst maatje te groot voor KFC Izegem

Eendracht Aalst maatje te groot voor KFC Izegem Eendracht Aalst maatje te groot voor KFC Izegem

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Eendracht Aalst heeft vanavond makkelijk KFC Izegem opzij gezet. De Westvlamingen
kwamen wel nog op voorsprong maar Eendracht stelde na rust orde op zaken en won zonder veel moeite van de moedige neo-derdeklasser.

De wedstrijd was nog maar pas afgetrapt of Eendracht Aalst kreeg al een eerste mogelijkheid
maar het schot(je) van Kestens was te zwak om doelman Vergote te verontrusten. De bezoekers hadden het in het eerste kwartier moeilijk en moesten noodgedwongen het spel ondergaan. Uitblinker Weydisch lag aan de basis van alle
doelgevaar maar het waren echter de bezoekers die bij de eerste tegenprik op voorsprong kwamen via Jelle Cherlet die de bal naast Verhoeven in doel werkte (0-1). Even later glipte ex-speler Bas Vervaecke door de Aalsterse
buitenspelval maar Verhoeven redde knap. In het laatste kwartier van de eerste helft nam Eendracht Aalst opnieuw de bovenhand en dwong een aantal goede kansen af maar noch Glouftsis (kopbal) noch Jadot (alleen voor doelman) konden
scoren. Net voor het einde van de eerste helft kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch toen De Munter na een prima individuele actie de bal op het hoofd van Van Eyk schilderde (1-1).

Na de rust greep Eendracht de bezoekers
meteen bij de keel. De erg bedrijvige Weydisch bediende Van Eyk die met een strakke voorzet Jadot met het hoofd liet scoren (2-1). De bal ging erg vlot van voet tot voet bij de thuisploeg en KFC Izegem moest naar adem happen.
Eendracht was heer en meester en liep nog verder uit via Di Gregorio, die perfect aangespeeld werd door de ook al ingevallen Vandewalle (3-1). De bezoekers uit West-Vlaanderen liepen achter een ongrijpbare bal en maakten de tweede
helft amper nog iets klaar. Doelman de Batselier raapte enkel nog een kopballetje van Cherlet op. In het slotkwartier kreeg Eendracht nog een aantal prima doelkansen via De Cuyper en Martin maar de score bleef ongewijzigd.

Doelpunten : 20′ Cherlet 0-1, 45′ Van Eyk 1-1, 49′ Jadot 2-1, 69′ Di Gregorio 3-1,

Eendracht Aalst : Verhoeven (46′ De Batselier), Jadot
(60′ Pietermaat), Filipovic, Kestens (60′ Petrovic), Ndefi (60′ Smet), Weydisch (60′ Bogaerts), De Munter (53′ Di Gregorio), Hugelier (60′ Van Damme), Van Renterghem (60′ De Cuyper), Van Eyck (60′ Vandewalle), Glouftsis (60′
Martin)

KFC Izegem : Vergote, Verzele, Vervaeck (72′ Molisse), Scheldeman, Vandoorne, De Deygere, Vercauter, Coghe, Merrir (65′ Dutry), Vervaeke, cherlet (77′ Popelier)

Geel : 31′ De