Eendracht Ladies zetten opmars verder

Eendracht Ladies zetten opmars verder Eendracht Ladies zetten opmars verder

In Eerste Klasse trok Eendracht Aalst Ladies naar Fémina WS Woluwe zonder Mégane Lerinckx, die in laatste instantie moest afzeggen met buikgriep. De 17-jarige Daisy Baudewijns, die met de Divas nog in
de provinciale reeksen speelde, kwam voor het eerst aan de aftrap. De thuisploeg schoot het best uit de startblokken maar onze doelvrouw Fanny Willems kon Eendracht net als vorige week voor een vroege achterstand
behoeden. Ze haalde de bal perfect uit de voeten van een doorgebroken Woluwe-speelster. Na twintig minuten kregen de Ladies een strafschop toegekend na een fout op Evy De Smedt. Het was Nina Vindevoghel die de elfmeter omzette.
Wat volgde in het verdere verloop van de eerste helft was veel middenveldspel. Op slag van rust konden de Ajuinen de voorsprong nog verdubbelen nadat Anke Vanhooren er op een tegenaanval 0-2 van maakte, op aangeven van Evy
De Smedt.

Na de pauze ontwikkelde Woluwe druk en kwam ook de aansluitingstreffer na een uur spelen via Lynn Senaeve. Het sein voor de Eendracht Aalst Ladies om de wedstrijd terug in handen te nemen. Er kwamen nog
enkele mogelijkheden maar er werd niet meer gescoord. Na deze zege staan onze vrouwen samen met vijf andere teams op een gedeelde vijfde plaats, en met één wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag komt medeleider Kontich
op bezoek in het Pierre Cornelisstadion (aftrap: 15u00). De Ladies doen een warme oproep om hen mee naar de top van de rangschikking te schreeuwen. (gratis toegang voor onze abonnees) Supporters op post!

E.Aalst Ladies: Willems, Vanderbiest, De Winter, Vindevoghel, De Kegel, De Smedt (62′ Philips), Vanhooren (82′ Scevenels), Marchal, Van Oudheusden, Andries, Baudewijns (76′ Galle).