Eendracht sluit voorbereiding overtuigend af Eendracht sluit voorbereiding overtuigend af

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Eendracht speelde vanavond zijn laatste oefenwedstrijd en kon ook hier een mooi
resultaat neerzetten. Het won met overtuigende 5-2 cijfers van Eendracht Zele.

De wedstrijd begon ideaal voor Eendracht. Di Gregorio kon na slechts 2 minuten een weggewerkte voorzet van De Cuyper mooi in de rechterbovenhoek
plaatsen. De thuisploeg nam het heft in handen en was in de openingsfase nog enkele keren gevaarlijk, vooral via de vrije trappen van Martin. De wedstrijd verwaterde wat en op het kwartier moest Petrovic geblesseerd naar de kant
voor Kestens. Na 25 minuten was het dan toch een tweede keer raak voor Eendracht wanneer Di Gregorio de bal mooi over doelman De Brouwer stiftte. Eendracht leek met een 2-0 te gaan rusten, maar het was Zele dat zijn enige kans van
de eerste helft net voor rust kon benutten. Amazou legde de bal af naar De Caluwé, die de bal mooi in de rechterbenedenhoek devieerde. Een goede minuut later trapte Smet een hoekschop laag tot bij Di Gregorio, die niet aarzelde en
meteen naar doel trapte. Zijn schot week af maar ging toch nog binnen, waardoor zijn hattrick een feit was en men met 3-1 cijfers kon gaan rusten.

De tweede helft begon even goed als de eerste, want na 2 minuten werkte een
Zeelse verdediger een voorzet in eigen doel. Even later mocht de bedrijvige Sander Van Eyck vanop rechts aanleggen. Hij trapte laag in de linkerhoek de 5-1 tegen de netten. De doelpunten bleven elkaar in sneltempo opvolgen want
nauwelijks enkele minuten later milderde Goser tot 5-2. Na verschillende wissels schakelde Eendracht een versnelling lager wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Hugelier werkte een goede voorzet van Filipovic nog bijna in doel, maar
verder kwam Eendracht in de tweede helft niet meer.

Eendracht kan zo vol vertrouwen toeleven naar de eerste bekerwedstrijd, komende zondag in het eigen Pierre Cornelisstadion. Dan ontvangt het Union of Bièvre.

Doelpunten: 2′ Di Gregorio 1-0, 25′ Di Gregorio 2-0, 42′ De Caluwé 2-1, 44′ Di Gregorio 3-1, 47′ Own-goal 4-1, 52′ Van Eyck 5-1, 58′ Goser 5-2

Eendracht Aalst: Van den Noortgaete, Petrovic
(18′ Kestens), Filipovic, Bogaert, Smet (63′ Ndefe), Van Damme (56′ Hugelier), Pietermaat (56′ Glouftsis), De Cuyper (34′ Van Eyck), Martin, Di Gregorio, Van De Walle (63′ Jadot)

Eendracht Zele: De Brouwer,
Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Witte, Michels, De Caigny, Goser, Amazou, De Caluwe, Hakizimana