Elis Koulibaly: "Kans met beide handen grijpen"

Elis Koulibaly: "Kans met beide handen grijpen" Elis Koulibaly: "Kans met beide handen grijpen"

Elis Koulibaly(21) is met Eendracht Aalst halverwege de voorbereiding. De aanvaller uit Burkina Faso wordt samen met Youri Lapage een seizoen ter beschikking gesteld door landskampioen Anderlecht. “Eendracht geeft mij de kans om mijn carrière te lanceren. Ik beloof de club en de supporters dat ik het maximum zal geven.”

Door zijn opvallende talent kreeg hij als jonge knaap de kans op een degelijke voetbalopleiding in het “Centre de Formation de Ouagadougou”, waar hij op 18-jarige leeftijd tijdens een toernooi door een talentscout van AA Gent ontdekt werd. Elis werd uitgenodigd om een paar weken te komen testen bij de Buffalo’s, maar bij RSC Anderlecht hadden ze lucht gekregen van de aanwezigheid van een snelle goalgetter die in Gent neergestreken was, en de Brusselaars waren er als de kippen bij om Elis een vijfjarig contract aan te bieden.

Niettegenstaande Koulibaly topschutter werd bij de U19 van Anderlecht kon hij er zich – mede door blessureleed – toch nooit helemaal doorzetten. De overstap naar Eendracht Aalst beschouwt hij niet als een stap achteruit: “Ik speel liever elke week een wedstrijd met inzet in tweede klasse, dan voor lege tribunes te spelen tegen de beloften van Club Brugge of Racing Genk. Het ritme van de trainingen heb ik goed opgepikt, want ik ben fysiek vrij sterk, en op tactisch vlak begrijp ik perfect welke richting trainer Regi Van Acker met mij uit wil.”

Over zijn ambities blijft de aanvaller opvallend bescheiden: “Ik hoop dit seizoen veel speelminuten te kunnen meepikken. Ik zal alles geven en met Gods hulp hoop ik een tiental keer de weg naar de netten te vinden.”

Elis is van mening dat er nog werk op de plank ligt voor de competitiestart. “Maar de eerste wedstrijden tegen eersteklassers Zulte-Waregem en RC Genk waren hoopvol. Ik hoop dat mijn kwaliteiten – sterk kopspel, stevige duelkracht en een scherpe versnelling – ten volle tot zijn recht zullen kunnen komen ten voordele van de ploeg.” Youri Lapage is een heel ander type aanvaller: “Ik moet in de diepte gestuurd of vanop de flanken aangespeeld worden, Youri moet het meer hebben van de korte combinatie met de rug naar de goal. Dus vanuit die optiek zijn we geen concurrenten voor elkaar.”

Binnenkort verhuist hij naar een appartement in Aalst, want ondanks zijn 21 heeft Elis nog geen rijbewijs. “Dat moet ik dringend eens halen. En ik beloof aan de fans van Eendracht Aalst dat ik Nederlands ga leren!”, besluit de goedlachse Koulibaly met een knipoog. De materiaalmeester is onze getuige.

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
Toegevoegd aan winkelmandje