"Foute transfers kunnen we ons niet veroorloven"

"Foute transfers kunnen we ons niet veroorloven" "Foute transfers kunnen we ons niet veroorloven"
Met Patrick Vanderpoorten heeft Eendracht Aalst de nieuwe sportief verantwoordelijke in eigen huis gevonden. De 50-jarige Ninovieter leerde het klappen van de zweep kennen bij Dilbeek Sport, FC Pepingen en Sporting Lokeren. Ons webteam had een gesprek met een heuse duivel-doet-al, want naast het sportieve staat hij ook aan het hoofd van de bovenbouw bij de jeugd en heeft hij nog een job naast het voetbal. Valt dat allemaal wel te combineren? “Mijn taak bij de club zal er vooral uit bestaan om te coördineren en te delegeren. Ik sta gelukkig niet alleen. Predrag Filipovic voor de scouting en Guy De Smet voor de jeugd zijn mannen waar je kan op rekenen, en ook met Luc Van Hauwermeiren zal ik in onderling overleg nauw blijven samenwerken.” 

Jonge kern is bewuste keuze

Vanderpoorten verdedigt het transferbeleid van zijn voorganger, Sven Jaecques. “Wie de oefenwedstrijden en de bekerwedstrijd gezien heeft, zal toch wel moeten toegeven dat onze nieuwe jonge snaken aardig kunnen voetballen. Ook de overgehevelde beloften laten zich gelden. Jordy De Koker stond toch maar mooi in de basis tegen Sibret. Ik stel ook vast dat we heel wat aanvallend geweld in de kern hebben. Ik hoor links en rechts dat er nog een kopbalsterke spits zou moeten bijkomen, maar ik denk dat we ons in eerste instantie moesten richten op een extra rechtsback. Die is er nu met de komst van Jordan Atheba waar coach Geeraerd zijn zegen voor gaf. Met Brian Marmitte, die terugkeert naar de oude stal, haalden we reeds een extra verdedigende middenvelder. Het is geen ervaren rot die onmiddellijk de ploeg kan dragen maar Brian is heel matuur en getalenteerd, en als we hem wat tijd gunnen, heeft hij absoluut het potentieel om een leidende rol op te nemen. We hebben er bewust voor gekozen om hongerige wolven aan te trekken, en geen ervaren spelers op hun retour.”

Gezondmaking en structuur

Wat het aantrekken van een extra targetman betreft is Vanderpoorten duidelijk. “Dergelijke spelers zijn niet van de goedkoopste. We gaan geen zotte dingen doen. Onze prioriteiten zijn kristalhelder: de financiële gezondmaking verderzetten en extra-sportief een stevige structuur op poten zetten. Als morgen blijkt dat ons fris, begeesterend, aantrekkelijk en aanvallend voetbal 250 à 300 extra abonnementen oplevert, dan kunnen we één en ander in overweging nemen. Een stevige, kopbalsterke spits zou onze coach inderdaad meer tactische mogelijkheden aanreiken, bijvoorbeeld om een moeilijke match open te breken, maar hij moet passen in de huidige kern en daarin een meerwaarde bieden. Het plaatje moet volledig kloppen, het moet er ‘boenk’ op zijn, we kunnen het ons niet permitteren om een dure miskoop te doen.” 

Attractief voetbal

We polsten bij de sportief verantwoordelijke ook naar de doelstellingen. “We zouden een zorgeloos seizoen moeten kunnen spelen. Er wordt geen onnodige druk opgelegd en dat is goed. Ik hoor en lees wel dat sommige spelers zo snel mogelijk hogerop willen. Dat willen wij vanzelfsprekend op middellange termijn ook wel, dat ze het dan maar bewijzen op het veld. Maar dit seizoen mag alles maar moet niets, behalve attractief voetbal brengen zodat onze supporters terug met volle goesting naar het Pierre Cornelisstadion komen en na de wedstrijd met een positief gevoel huiswaarts kunnen. Ik ben trouwens van plan om twee- of driemaandelijks losse, informele overlegmomenten met de supporters te organiseren om de vinger aan de pols te houden.”, aldus nog Patrick Vanderpoorten.
 
We wensen Patrick veel plezier, succes en voldoening met zijn nieuwe functie. Iendracht veroit!
 
fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje