Interview met Luc Van Hauwermeiren

Interview met Luc Van Hauwermeiren Interview met Luc Van Hauwermeiren

Onze club was de afgelopen weken zeer bedrijvig op de transfermarkt. We kondigden het vertrek aan van enkele spelers en verwelkomden daarentegen ook enkele
nieuwe gezichten. We zochten sportief verantwoordelijke Luc Van Hauwermeiren op en wierpen samen met hem een blik op de transferperiode.

Luc, dinsdag werd de aankoop van twee nieuwe
aanvallers bevestigd. Daardoor komt het totaal van ingekomen transfers op 5 stuks te staan. Hoe beslissen jullie wie er moet komen?

“Naar het einde van het seizoen werd het voor onze coach
duidelijk met welke spelers hij wou verdergaan en welke spelers mochten uitkijken naar een andere club. Deze spelers werden hier tijdig over ingelicht zodat ze voldoende tijd hadden uit te kijken naar een nieuwe werkgever.
Vervolgens werden er in functie van de spelers die de club verlaten en welke posities er versterking nodig was spelersprofielen opgemaakt. Eens deze profielen volledig waren was het tijd om te gaan scouten. Er werd op zoek gegaan
naar spelers die voldoen aan de profielen én betaalbaar zijn.”

Hebben jullie dan geen financiële inspanningen moeten doen voor een speler als Kevin Janssens, die over komt van Cercle
Brugge?

“Neen, budgettair zijn we zeker en vast binnen de perken gebleven, bij elke transfer. Kevin tekende een contract bij onze club omdat hij zijn carrière terug op de rails wil zetten.
Door omstandigheden kwam hij het afgelopen seizoen niet veel meer aan spelen toe. Ik wil ook benadrukken dat hij écht naar Aalst wilde komen, hij legde zelfs enkele aanbiedingen van clubs uit eerste klasse naast zich neer.”

Hoe komt het dan dat hij voor ons koos en niet in eerste klasse wilde blijven?

“Kevin heeft nog samen gespeeld met Chris Janssens. De twee kennen elkaar
dus goed en Chris had geen moeite om hem te overtuigen. Het was voor ons ook snel duidelijk dat Kevin het niet voor het geld doet maar om de sportieve ambities van zowel de club als van zichzelf waar te maken.”

De laatste weken gaf Chris Janssens de kans aan jonkies Nelis en Van Grembergen. Wordt deze lijn doorgetrokken volgend seizoen?

“Daar bestaat geen
twijfel over. We zien dat er bij onze beloften en ook bij andere jeugdploegen heel wat talent rond loopt. Het zou gek zijn om eigen jeugdproducten over het hoofd te zien. Er zijn trouwens nog twee à drie spelers voor wie de overstap
naar de A-kern niet lang meer zal duren. Ik wil via deze weg ook mijn waardering uitspreken naar alle trainers van de jeugd toe. De hele jeugdwerking verricht schitterend werk op de Zandberg. Binnenkort zitten wij ook nog eens samen
met de coördinatoren om te kijken op welk gebied we de samenwerking nog scherper kunnen stellen en zo de doorstroming nog kunnen vergemakkelijken.”

Betekent dit dan dat er geen aankopen meer
zullen gedaan worden in functie van volgend seizoen?

“Neen, we zijn nog op zoek naar een verdedigende middenvelder aangezien Delic de club zal verlaten. Financieel is Uros niet haalbaar.
Hij is Montenegrijn, en dus geen inwoner van de EU, wat zorgt voor een te hoge loonlast.”

Hoe staat het met onze andere huurling, Armin Cerimagic?

“We zijn aan het onderhandelen met AA Gent over een verlengd verblijf. Armin gaf eerder al aan graag nog een extra seizoen te blijven bij ons en ook wij zien dat zitten.”

De komende weken zal je dus nog regelmatig rond de onderhandelingstafel moeten zitten. Hoe verloopt dit over het algemeen?

“Wat me opviel bij de onderhandelingen dit
seizoen is dat zowel de spelers als hun managers terug opkijken naar Eendracht Aalst. Kijk, vorig jaar realiseerden we maar liefst 19 transfers, en dit had heel wat voeten in de aarde. Het waren stuk voor stuk moeilijke
onderhandelingen. Dit seizoen gaat het heel wat vlotter. De spelers zijn heel gemotiveerd om voor onze traditieclub te komen spelen.”

Dat de club stilletjes aan terug op de rails komt te
staan zal hier wel iets mee te maken hebben?

Inderdaad, onder het bewind van voorzitter Frank De Roose zijn we aan een goede remonte bezig. Frank geeft veel vertrouwen aan alle
medewerkers, waardoor er een  goede werking binnen het bestuur mogelijk is. We gaan natuurlijk wel nog niet te vlug victorie kraaien want er moet ook in de toekomst hard gewerkt blijven worden.

Bedankt voor je tijd en veel succes met de verdere onderhandelingen!

 

Overzicht  transfers tot nu toe:

IN

Wesley Vanbelle (KV Mechelen, KSK Beveren, FC Eindhoven)

Kevin Janssens (KV Turnhout, K Lierse SK, Cercle Brugge)

Donjet Shkodra (RC Waregem, Wielsbeke, SK Sint-Niklaas, KSK Ronse)

Yves Ngasseu
( Couillet, Virton, Diegem, Käerjéng, KSK Ronse)

Steve Bael (FCV Dender EH)

OUT

Jorden De Batselier (VW Hamme)

Sam De Munter (Zele)

Maxime Gunst (Club Brugge)

Tom
Pietermaat (Racing Mechelen)

Marijn Vandewalle (Izegem)

Uros Delic

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje