Jilke De Coninck: "Eendracht perfecte club voor mij"

Jilke De Coninck: "Eendracht perfecte club voor mij" Jilke De Coninck: "Eendracht perfecte club voor mij"

De volgende aanwinst die we voorstellen is Jilke De Coninck. De 21-jarige Lovendegemnaar vindt Eendracht Aalst de perfecte club om zich na een lichte terugval opnieuw in de kijker te spelen.

Jeugd

De Coninck sloot op 13-jarige leeftijd aan bij AA Gent. Daarna volgden twee seizoenen Club Brugge, alwaar hij door de concurrenten van Cercle werd weggekaapt. Bij de “vereniging” wrikte hij al op 18-jarige leeftijd de deur naar de A-kern open. “Ik zat het laatste jaar dat Cercle in Eerste Klasse speelde zeer regelmatig op de bank en mocht ook een tiental keer invallen onder Lorenzo Staelens. Het voorbije jaar kende ik een minder seizoen bij Cercle en werd ik voor mijn verdere ontwikkeling uitgeleend aan KM Torhout. Bij de derdeklasser werd de operatie redding ingezet en die brachten we tot een goed einde.”

In de kijker

En toen kwam Jilke in contact met Eendracht Aalst. “Sven Jaecques kent mij uiteraard goed vanuit mijn Brugse periode. Ik leerde Eendracht beter kennen en ben zeer blij dat ik getekend heb bij een club met een dergelijke geschiedenis. Ook het supporterslegioen dat ondanks de problemen van het voorbije jaar als één man achter de club blijft staan, was voor mij een doorslaggevend argument. Ik denk dat Eendracht Aalst voor mij ideaal is om me opnieuw in de kijker te spelen. De club wil weer hogerop en ik ook, dus dat moet een perfect huwelijk worden.”

Box-to-box

Op positie 8 komt De Coninck naar eigen zeggen het best uit de verf. “Je kunt me best omschrijven als een box-to-box-middenvelder. In een driekoppig middenveld met de punt naar voor denk ik de ploeg wat te kunnen bijbrengen door mijn recuperatievermogen, ik beschik over heel wat loopvermogen, en ook technisch sta ik aardig mijn mannetje. Eén van mijn sterke punten is de infiltratie in het vijandig doelgebied, met of zonder bal. Zo kom ik vaak in een positie om een assist te geven. Anderzijds moet ik nog werken aan mijn scorend vermogen en de kopduels zijn – gezien mijn gestalte (1m76) – niet mijn sterkste troef.”

Ambitie

Jilke steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Ik wil met Eendracht Aalst naar de Eerste Amateurliga. Deze club moet gewoon hogerop, dus moeten we niet bang zijn om een favorietenrol op te nemen. De ambitie wordt ook bevestigd door de reeds gevoerde transfers. Ik kan de fans alleen maar beloven dat ik zelf alles zal geven om deze doelstelling te bereiken.”
 
We bedanken Jilke alvast voor zijn engagement. Welkom Jilke en mocht je de leuze van onze club nog niet kennen: “Iendracht veroit!”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje