Jonas Bogaerts: "Geslaagde start"

Jonas Bogaerts: "Geslaagde start" Jonas Bogaerts: "Geslaagde start"

Eendracht Aalst behaalde in extremis een gelijkspel op het veld van KM Torhout 1992. Het webteam sprokkelde een reactie bij doelpuntenmaker Jonas Bogaerts.

De verwachtingen voor de wedstrijd tegen Torhout waren na de 4 op 6 hooggespannen. “Niettemin wisten we als spelersgroep dat dit een moeilijke verplaatsing ging zijn.” aldus Jonas Bogaerts. “Het is een ploeg met een stevige thuisreputatie, en bovendien zijn alle ploegen erop gebrand om in eigen huis het ‘grote’ Eendracht Aalst te kloppen. Nochtans waren we – in tegenstelling tot vorige woensdag tegen Gent-Zeehaven – wel goed aan de wedstrijd begonnen. We creëerden overwicht en kansen, maar het geluk liet ons een beetje in de steek. Ook vind ik dat we een strafschop hadden moeten krijgen na een overduidelijke fout op Steve Bael. En dan komen we bij de eerste kans van Torhout ook nog eens op achterstand. Dan besef je meteen dat het moeilijk gaat worden.”

Onze jongens kwamen gemotiveerd uit de kleedkamers maar toch leek het er lange tijd op dat we een eerste competitienederlaag zouden moeten incasseren. Bogaerts: ”We hadden het inderdaad moeilijk. Torhout speelde het ook slim door het spel constant te vertragen en tijd te rekken bij inworpen en vrije trappen. Maar uiteindelijk heeft precies dat hen de das omgedaan. Want wij hadden de scheidsrechter hier al talloze keren op gewezen en hij had uitdrukkelijk gezegd dat hij dit zou compenseren door de blessuretijd wat langer te laten doorlopen. En in die extra tijd stuur ik Niels Martin nog eens diep, ik ruk mee op, Niels zet perfect voor en ik kan de bal overhoeks binnentrappen.”

Een zeer belangrijk doelpunt, want hierdoor behalen we een punt en – belangrijker nog – we blijven ongeslagen. Bogaerts: ”Het is inderdaad belangrijk om zo lang mogelijk ongeslagen te blijven. Als je op verplaatsing punten pakt en thuis wint dan blijf je bovenin meedraaien. De eerstvolgende wedstrijd is in dat opzicht weer uiterst belangrijk. Winkel Sport is één van de uitgesproken titelkandidaten maar jammer genoeg zal ik er niet bij zijn.  Door mijn onbesuisde actie in de bekerwedstrijd tegen Duffel ben ik 2 matchen geschorst. Hoe we dit gaan opvangen? Dat is een opdracht voor onze coach. Misschien zal Ken Van Damme iets dieper terugzakken. We beschikken over jongens die mijn afwezigheid kunnen opvangen. Hopelijk kunnen we een vervolg breien aan onze geslaagde seizoensstart, en kunnen we onze 5 op 9 omzetten in een 8 op 12. Dan zijn we pas écht vertrokken!”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje