Jong Eendracht Aalst knoopt aan met zege

Jong Eendracht Aalst knoopt aan met zege Jong Eendracht Aalst knoopt aan met zege

De beloftenwedstrijd vrijdagavond startte met veel middenveldspel. Zoals al vaak het geval dit seizoen hanteerde de tegenstander van de Ajuinen steevast de lange bal. Toch kwam Eendracht er enkele keren goed uit via respectievelijk Mitchell Van Den Meersch, Maarten Matthijs en Jonathan Mayanda maar gescoord werd er niet. Even voor het halfuur was het dan toch raak. Mitchell Van Den Meersch kon een vrijschop, die hij zelf had versierd, hard binnen trappen. De voorsprong kon niet lang vastgehouden worden. Julien Devriendt kon een lange gedevieerde bal moeilijk klemmen, de bal viel via zijn vuisten voor de voeten van een Menen-speler en deze kon er vrij makkelijk 1-1 van maken. De jonge Ajuinen bleven niet bij de pakken zitten en namen de wedstrijd terug in handen. Vier minuten voor rusten kon Jonathan Mayanda een snel omschakelingsmoment verzilveren en stond het 1-2.

Na de rust kwam Menen scherper uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een grote kans die echter hoog over werd besloten. Kort daarna was het toch raak voor de thuisploeg. Via een vrije trap die op de lat viel kon een Menen-speler in de rebound makkelijk binnenkoppen. Eendracht nam terug het heft in handen en kon met goed voetbal de tegenstander achteruit drukken. Na een mooie combinatie over links kon Jordy De Koker vrij inschieten voor de 2-3. De voorsprong werd makkelijk vastgehouden in het slotkwartier. Het werd een plezierige terugreis op de bus. Volgende week vrijdag wordt KSK Halle ontvangen op Zandberg.

E.Aalst: Devriendt, Van Belle, Van Hauter (66′ Gyselinck), Schoukens B., Vaeyens (61′ Adriaens), Heirman, Van Den Meersch (53′ Schoukens M.), De Koker, Mayanda, Emhandi, Matthijs.

Doelpunten: 25′ Van Den Meersch 0-1, 30′ 1-1, 41′ Mayanda 1-2, 51′ 2-2, 74′ De Koker 2-3.