Jong Eendracht Aalst knoopt aan met zege

Jong Eendracht Aalst knoopt aan met zege Jong Eendracht Aalst knoopt aan met zege

Ondanks een lange busrit van twee en een half uur startten de beloften sterk aan hun wedstrijd op Patro Eisden Maasmechelen. Dit vertaalde zich naar het scorebord want na twintig minuten stond het al 0-2. Eerst was er Stef Van Der Hoeven die in minuut 8 een knappe aanval en dito voorzet aan de tweede paal kon binnentikken. En op een inzenden van Falko Geenens kopte Youri Lapage raak. Tussendoor zag Stef Van Der Hoeven zijn tweede treffer nog voorlangs gaan. Nadien moest Jong Eendracht Aalst wat gas terugnemen en kwam Patro beter in de wedstrijd. Zo had Jari Mertens een knappe redding in petto op een trap van dichtbij. Net voor de rust mistte Lapage nog de kans op 0-3.

Die geruststellende treffer kwam er al vroeg in de tweede helft. Stef Van Der Hoeven zette feilloos een strafschop om na een fout op de doorgebroken Arno Ardans. Het laatste halfuur viel er niet veel meer te noteren. Eendracht had haar schaapjes op het droge en beperkte zich tot de controle van de wedstrijd. Even werden de Ajuinen nog opgeschrikt toen de thuisploeg de eerredder kon aantekenen maar verder kwam het niet meer. Merckx en Van Der Hoeven lieten nog na om de score verder uit te diepen. Het degelijke voetbal van de voorbije weken werd nu ook omgezet in puntengewin. Een deugddoende overwinning voor Jong Eendracht Aalst.

Aanstaande vrijdag 26 september komt KSK Heist op bezoek naar de Zandberg. Aftrap om 20u15.

E.Aalst: Mertens, Ardans, Geenens F., Leten, Aerts, Van Hauwermeiren (85′ Van Ransbeeck), Van Impe, Van Der Hoeven, Lapage (73′ Merckx), De Mesmaeker (73′ Coppens), Ndefe (80′ Geenens J.).

Doelpunten: 8′ Van Der Hoeven 0-1, 18′ Lapage 0-2, 49′ Van Der Hoeven 0-3 (pen.), 77′ 1-3.