Jong Eendracht Aalst koud gepakt

Jong Eendracht Aalst koud gepakt Jong Eendracht Aalst koud gepakt

Tegen een sterk gestart KSV Roeselare met zeven A-kernspelers in haar rangen stond Jong Eendracht Aalst al na zes minuten met 2-0 in het krijt. Zo was de organisatie bij het eerste doelpunt volledig zoek en kreeg de thuisploeg het openingsdoelpunt op een schoteltje cadeau. Hetzelfde scenario enkele minuten later wanneer een thuisspeler ongehinderd kon inkoppen na een vrije trap. Al hing aan het tweede doelpunt een buitenspelgeurtje. Eendracht had het in de beginfase zeer moeilijk maar kon onverwacht wel voor de aansluitingstreffer zorgen. Een voorzet van Ndefe werd door Stef Van Der Hoeven knap in de draai overhoeks binnengeschoten. Niettegenstaande bleef Roeselare het spel dicteren en hadden de Ajuinen het enorm moeilijk om de gaten te dichten. De thuisploeg kon de score terug uitdiepen tot 3-1 na twintig minuten. Het sein voor Bruno Buyl om in te grijpen met twee wissels en een andere tactiek. Jong Eendracht Aalst kon zich gaandeweg wat herstellen en zonder verdere averij de rust ingaan.

Na opnieuw twee wissels kregen we in de tweede helft een beter Eendracht Aalst te zien. Het ging vrank en vrij op zoek ging naar eerherstel. Maar pech en de West-Vlaamse goalie voorkwamen een nieuwe aansluitingstreffer. De Ajuinen gaven zelf geen kans meer weg. Vijf minuten voor affluiten kwam de 3-2 er toch nadat Stef Van Der Hoeven een foutje van de thuisdoelman kon afstraffen. Eendracht ging nog vol in het offensief op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Mertens trok in de slotfase mee naar voor maar Ndefe zag de 3-3 van de lijn gekeerd worden. Op de daaropvolgende tegenaanval kon Roeselare de 4-2 scoren in een leeg doel.

Na een desastreuze start herpakte Jong Eendracht Aalst zich goed en speelde het nog een verdienstelijke wedstrijd. Aanstaande woensdag 8 oktober spelen de beloften al hun volgende wedstrijd. Dan komt ASV Geel op bezoek, aftrap om 20u30.

E.Aalst: Mertens, Ardans, Geenens F., Wauthy (22′ Geenens J.), Coppens, Merckx, De Koker (22′ Van Ransbeeck), Lapage (46′ Van Impe), Ndefe, De Mesmaeker (46′ Aerts), Van Der Hoeven.

Doelpunten: 2′ 1-0, 8′ 2-0, 10′ 2-1 Van Der Hoeven, 20′ 3-1, 85′ Van Der Hoeven 3-2, 90′ 4-2.