Jong Eendracht Aalst laat zich niet verrassen

Jong Eendracht Aalst laat zich niet verrassen Jong Eendracht Aalst laat zich niet verrassen

Vrijdagavond trok Jong Eendracht Aalst naar Izegem. De Aalsterse beloften voelden zich meteen in hun sas op het splinternieuwe kunstgrasveld. De bal ging snel van voet tot voet en door de hoge pressing kwamen de
West-Vlamingen er helemaal niet uit. Na een twintigtal minuten werd de doorgebroken Louis Blankaert foutief gestopt in de zestien. Joran Van Belle bracht Eendracht vanop de stip verdiend op voorsprong. De kerels van Marijn
Vanderheyden duwden het gaspedaal verder in maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Eendracht kon het hoge niveau niet aanhouden in de tweede helft. Op een snelle tegenaanval werd het toch 0-2 langs Louis
Blankaert die alleen voor doel verscheen. Gespeeld was de wedstrijd nog niet. Twintig minuten voor tijd kregen de Ajuinen een wake-up call met de Izegemse aansluitingstreffer. De thuisploeg kwam opnieuw onder druk te staan.
De doelman van Izegem moest aan de noodrem trekken toen Jonathan Mayanda hem de bal kon ontfutselen. Joran Van Belle was opnieuw succesvol vanop de stip en zette de 1-3 eindstand op het bord. Een mooie overwinning voor Jong
Eendracht Aalst dat vertrouwen tankt voor de volgende wedstrijden. Vrijdag 9 december komt Knokke naar Zandberg.

E.Aalst: Devriendt, Van Belle, Van Hauter, Gyselinck, Geenens J. (56′ Matthijs), Vanderpoorten, Van Den
Meersch (75′ Schollaert), Heirman, Blankaert (66′ Mayanda), Emhandi, Lorré.

Doelpunten: 23′ Van Belle 0-1 (pen), 56′ Blankaert 0-2, 72′ 1-2, 78′ Van Belle 1-3 (pen).

1. Eendracht Aalst 13 – 31