Jong Eendracht Aalst maakt brandhout van Virton

Jong Eendracht Aalst maakt brandhout van Virton Jong Eendracht Aalst maakt brandhout van Virton

De beloften begonnen aarzelend aan de wedstrijd. Net als de lijnrechter die na vier minuten een duidelijke buitenspelfase liet doorgaan maar Eendracht doelman D’Hauwers kon met een knappe beenveeg redding brengen. Meteen het signaal voor de jonge Ajuinen om het laken naar zich toe te trekken. Het leverde hen geen windeieren op want al na twaalf minuten opende Jelle Geenens de score. Hij kon de bezoekende doelman verrassen met een vrije trap die door niemand aangeraakt werd en aan de verste paal in doel verdween. Eendracht ging op haar elan door en had het betere van het spel. Nog voor het halfuur stond het 2-0 langs Kyan Van Impe die na een snelle omschakeling en prachtige assist van Gillian Merckx beheerst afwerkte. Het werd nog 3-0 voor de rust toen Jelle Geenens zijn scherpe vrije trap nog eens over deed.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Al snel tekende Kyan Van Impe de 4-0 aan na een knappe aanval over de linkerflank met Jelle Geenens en Stef Van Der Hoeven. Vijf minuten later stond de forfaitscore op het bord na het derde doelpunt van Kyan Van Impe. Ondanks de doelpunten laten vermoeden voetbalde Virton aardig mee en bleef het zoeken naar een verdiende eerredder maar Hannes D’Hauwers hield met een paar knappe reddingen zijn netten ongeschonden. Zelfs een strafschop redde hij knap. Falko Geenens wou niet onderdoen voor zijn jongere broer Jelle en zorgde voor 6-0 na samenspel met Stef Van Der Hoeven. Even voor affluiten kregen de bezoekers dan toch het doelpunt waar ze recht op hadden. Had het te maken met de spaghetti (dank aan de ouders) die de jonge Ajuinen stond te wachten? Jong Eendracht Aalst legde een collectief gave prestatie op de mat.

Vrijdagavond 31 oktober maken de beloften de verplaatsing naar Bergen.

E.Aalst: D’Hauwers, Van Ransbeeck, Aerts, Geenens F., Geenens J. (65′ Leten), Coppens (60′ De Mesmaeker), Van Impe, Merckx, Lapage (73′ Wauthy), Van Der Hoeven, Ndefe (46′ Dhilan).

Doelpunten: 12′ Geenens J. 1-0, 25′ Van Impe 2-0, 35′ Geenens J. 3-0, 50′ Van Impe 4-0, 55′ Van Impe 5-0, Geenens F. 6-0, 6-1.