Jong Eendracht Aalst wint in Cofidis Cup

Jong Eendracht Aalst wint in Cofidis Cup Jong Eendracht Aalst wint in Cofidis Cup

Woensdagavond heeft Eendracht Aalst de maat genomen van Antwerp FC in de Cofidis Cup U21. Het werd 2-0. In de andere poulewedstrijd speelden Kortrijk en Zulte Waregem 3-3 gelijk. Op 15 oktober maken Eendracht Aalst en Kortrijk onder mekaar uit wie naar de volgende ronde van de Beker van België mag.

Na het verlies in competitie tegen Antwerp twee weken geleden stonden beide ploegen opnieuw tegenover mekaar. Na een korte studieronde nam Eendracht Aalst het heft in handen en was het Kyan Van Impe die de eerste mooie kans op de dwarsligger knalde. Diezelfde Van Impe bood De Mesmaeker even later een niet te missen kans voor, maar hun doelman had nog een ultieme reflex in huis. De rebound werd vervolgens op de dwarsligger getrapt. De verdiende voorsprong kwam er toch vlak voor rust toen Mayo Kwedi vanop 25 meter de bal onhoudbaar in de winkelhaak joeg. Antwerp kon zelden tegenprikken.

Bij aanvang van de tweede helft ging Jong Eendracht Aalst op haar elan verder en kon de voorsprong verdubbeld worden na een hele knappe aanval over links met De Mesmaeker en Ndefe in de hoofdrol. Laatstgenoemde leverde de perfecte assist af voor De Mesmaeker die knap in doel devieerde. Vervolgens stierf een schot van Tassignon tegen de dwarsligger. Nog even later trapte De Koker de volgende kans over het doel. Antwerp wisselde en bracht meer aanvallende spelers in stelling, waardoor Eendracht in het slot nog wat druk te verwerken kreeg van de bezoekers. Maar het verdedigende compartiment met een goede doelman hielden de netten ongeschonden. Zo namen de beloften revanche voor het verlies in de competitie en won het verdiend met 2-0 cijfers.

E.Aakst: D’Hauwers, Van Holsbeeck, Wauthy, Leten, Tassignon, Mondele (46’Ndefe), Mayo Kwedi (70′ Coppens), Aerts, De Koker (Merckx), Van Impe, De Mesmaeker.

Doelpunten: 40′ Mayo Kwedi 1-0, 50′ De Mesmaeker 2-0.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje