Jong Eendracht Aalst wint met forfaitscore

Jong Eendracht Aalst wint met forfaitscore Jong Eendracht Aalst wint met forfaitscore

Na een voorzichtige start schakelde Eendracht na een tiental minuten over naar een offensiever spelsysteem. De jonge Ajuinen hadden 65% van het balbezit en dwongen enkele (halve) kansen af via o.a. Louis Blankaert en Gillian Merckx. Het meer dan verdiende openingsdoelpunt op het halfuur was het sein voor een hele reeks kansen en doelpunten. De ploeg werd aangevuld met enkele spelers van de N19 die stuk voor stuk hebben aangetoond dat ze niet zouden misstaan in de beloftenkern. Tevens was er het wederoptreden van Gigli Ndefe die terug is van een uitleenbeurt bij het Nederlandse FC Oss en een langdurige blessure achter de rug heeft.

Het was de eerste wedstrijd zonder coach Bruno Buyl die een rugoperatie onderging. Carl De Geyseleer die samen met Predrag Filipovic zijn taak overneemt was uiteraard tevreden met de ruime zege. “Gezien de vele tegendoelpunten in de heenronde was het vandaag belangrijk de nul te houden en dat is prima gelukt. De tegenstander kon amper twee kansen bij mekaar voetballen. Zo werd de eerste competitiewedstrijd na de winterstop een oververdiende overwinning, wat het beste laat verhopen voor de terugronde.”

Aanstaande donderdag, daags voor de carnavalswedstrijd, speelt Jong Eendracht Aalst haar wedstrijd bij KSK Heist.

E.Aalst: D’Hauwers, Ndefe R., Verhulst, Ardans, Van Ransbeeck, Geenens J. (20′ Dikanda), Coppens, Ndefe G. (85′ Mondele), Van Impe, Merckx (80′ Van De Keere), Blankaert (55′ Biesemans).

Doelpunten: 30′ Merckx 1-0, 35′ Van Impe 2-0, 40′ Blankaert 3-0, 55′ Ndefe G. 4-0, 80′ Van Impe 5-0.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje