Klaas De Rock: "Snelheid als grootste troef"

Klaas De Rock: "Snelheid als grootste troef" Klaas De Rock: "Snelheid als grootste troef"
Het webteam van Eendracht Aalst had een babbel met onze allernieuwste aanwinst Klaas De Rock (22). De ex-speler van Gavere-Asper, Zulte Waregem en KSV Oudenaarde tekende eerder deze week een overeenkomst met onze club, en kijkt nu al reikhalzend uit naar het komende seizoen.
 
Op zijn negentiende verjaardag tekende Klaas een tweejarig profcontract bij Zulte Waregem. Hij mocht in de thuiswedstrijd tegen Charleroi een kwartier van eersteklassevoetbal proeven maar een doorbraak bleef uit, en na het aflopen van zijn contract keerde hij terug naar zijn moederclub KSV Oudenaarde.
 
“Ik begon dit seizoen bij KSVO als basisspeler en scoorde nog twee doelpunten in de eerste wedstrijden. Maar een vuile tackle, die met rood bestraft werd, gooide roet in het eten. Aanvankelijk leek er buiten een kneuzing niets aan de hand, maar ik bleef last hebben en een diepgaander onderzoek bracht aan het licht dat ik een botoedeem had. Veel rusten was de boodschap. Toen ik na Nieuwjaar weer fit was, zat de ploeg net in een goede periode en belandde ik op de bank. Coach Leleu is iemand die graag teruggrijpt naar een vaste ploeg en daar was ik het slachtoffer van. Ik besliste een paar weken geleden dan ook om mijn contract in Oudenaarde niet te verlengen.”
 
Nochtans was De Rock vorige zondag nog de absolute held in Oudenaarde door het doelpunt van de promotie te scoren. “Ik ben erg blij dat ik bij KSVO langs de grote poort kan vertrekken. Dat doelpunt gaf me echt wel een euforisch gevoel maar van echt stevig feesten is achteraf niet veel in huis gekomen. Ik ben momenteel als interimaris aan de slag als leraar LO in een bassischool. En op maandagochtend moest ik paraat staan.”
 
De Rock is een flankaanvaller of spits die het liefst vanop rechts speelt. “Op snelheid een actie maken, de achterlijn halen en een goede voorzet geven, dat is mijn sterkste punt. Maar ik kan ook explosief naar binnen snijden en hard uithalen. Ik hoop op die manier de club wat te kunnen bijbrengen. Eendracht Aalst is ondanks de stadionproblematiek toch nog steeds een club met een grote uitstraling in voetbalmiddens. Die historie, de supporters, de sfeer,… dat sprak me wel aan. Ik hoop vanzelfsprekend om volgend seizoen in de Eerste Amateurliga te spelen, en dan denk ik dat we vrij comfortabel voor het behoud moeten kunnen spelen. Indien het toch Tweede Amateurliga zou worden, dan vind ik dat we resoluut op de titel moeten mikken. Ik kom alvast volgende week donderdag supporteren tijdens de thuiswedstrijd tegen La Louvière Centre.”
 
We wensen Klaas De Rock alvast veel succes en voetbalplezier toe bij den Iendracht!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje