Ladies zorgen voor gerechtigheid in Massenhoven

Ladies zorgen voor gerechtigheid in Massenhoven Ladies zorgen voor gerechtigheid in Massenhoven

Voor de wedstrijd in Massenhoven had Dirk Decoen wat puzzelwerk. Naast Henriette Awete (knie) was ook doelvrouw Riet Maes onbeschikbaar. Zij oefende met de U19 van de Red Flames in Spanje. Omdat ook stand-in Lisa
Vandeputte in de gekwetstenboeg zit, nam Tiana Andries voor de gelegenheid plaats tussen de palen. Verdedigster, aanvalster of doelvrouw, het maakt de polyvalente Andries allemaal niet uit.

Laurence Marchal was niet
helemaal fit en startte op de bank. Op de koop toe viel topschutter Evy De Smedt na tien minuten nog uit met een verrrekking. De Ladies wilden snel scoren en zorgden van meet af aan voor een hoge pressing. Dat liep prima tot aan
de zone van de waarheid. Margaux Van Ackere kwam het dichtst bij een doelpunt maar haar schot spatte uiteen op de dwarsligger. Op het halfuur was het eindelijk raak na de zoveelste assist van Anke Vanhooren. Aan de tweede paal
had Annelies Van Loock maar binnen te tikken.

Op slag van rust floot scheidsrechter Mark Janssens zich in de schijnwerpers. De noodrem bij Loes Van Mullem, die alleen op doel afging, bleef onbestraft. Het protest
van de Ladies haalde niets uit. Integendeel, op de daaropvolgende tegenaanval ging de uit buitenspel terugkerende Jelien De Laet aan de haal met de bal en zorgde ze voor 1-1. Verbazing alom want de scheidsrechter negeerde zijn
grensrechter die het doelpunt had afgevlagd.

Eenrichtingsverkeer was het ook het verhaal van de tweede helft tegen een Massenhoven dat volledig terugplooide. Tot tweemaal toe gaf de grensrechter een strafschop aan na
fouten op Loes Van Mullem maar zonder gevolg. Thuisgoalie Nathalie Daneels ontpopte zich ei zo na tot heldin van de namiddag door pogingen van Van Ackere, Van Mullem, Van De Keere, Raekelboom en Vanhooren uit haar doel te
ranselen. Vijf minuten voor affluiten zorgde Margaux Van Ackere, alweer zij, toch nog voor gerechtigdheid door van dichtbij de 1-2 te scoren.

Een terechte overwinning voor de Ladies die toch wat te slordig omsprongen met
de vele doelkansen. Na een weekje rust nemen de Ladies het op zaterdag 21 maart op tegen Zwevezele. Aftrap om 14u00 in het Pierre Cornelisstadion.

E.Aalst Ladies: Andries, Van Der Biest, Van Mingeroet, De Kegel,
Vanderdonckt, Raekelboom (80′ Marchal), Van Loock, Vanhooren, Van Ackere, Van Mullem en De Smedt (14′ Van De Keere 80′ Vindevoghel)

Doelpunten: 31′ Van Loock 0-1, 41′ De Laet 1-1, 88′ Van Ackere 1-2.