Onze jeugdploegen trekken de grens over

Onze jeugdploegen trekken de grens over Onze jeugdploegen trekken de grens over

Met ITEA organiseert Eendracht Aalst niet alleen een gerenommeerd internationaal tornooi, onze jeugdploegen trekken zelf ook wel eens de grens over om zich te meten met hun leeftijdsgenoten in het buitenland. Zo speelden de afgelopen weken de U11 in Zwolle, de U10 in Parijs en de U9 in Dorsten. Als laatste trekt de U12 nog op uitnodiging naar het Portugese Boa Vista.

Twee ploegen van de U9 sloten het seizoen af met een tornooi in het Duitse Dorsten. De Aalsterse spelertjes werkten zich twee dagen lang onder een stralend zonnetje in het zweet tegen topteams als Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, FC Mönchengladbach en Luton Town FC.

Opleiders Geroen, Andy, Maxim en Ken zagen de Eendracht jeugd mooie overwinningen boeken. De clubs uit de Duitse Bundesliga waren een maat te groot, niet onlogisch. Maar onze spelertjes konden telkens met opgeheven hoofd het veld verlaten, want iedereen gaf zich elke match voor honderd procent.

Ook de talrijk meegereisde ouders genoten van het voetbaltalent van hun zoontjes. De Aalsterse supporters zorgden elke match, winst of verlies, voor de sfeer en ‘Ajoinen’ galmde meer dan één keer over het veld.

Zaterdag werden de Aalsterse spelertjes nog verrast door leden van sfeergroep OPC, die met veel plezier de 284 km lange trip maakten om de Aalsterse jeugd aan te moedigen met vlaggen, een trommel en een luide stem. Ook fanionspeler Matthias Lievens offerde met veel plezier zijn zaterdag op om mee te reizen. Er vond ook een verbroedering plaats met de delegatie van Levski Sofia, de Bulgaarse ploeg waartegen Eendracht in 1995 haar succesvol Europees debuut maakte.

De U9 van VfL Bochum werd de eindwinnaar, met Hannover en FC Köln op de ereplaatsen. Eendracht Aalst legde uiteindelijk beslag op de 16e en 20e plaats (op 24 ploegen).

Overnachten deed Eendracht in een hotel in de stad Essen. Maar uitgaan zat er voor de ouders niet meer in ‘s avonds, daarvoor waren de spelertjes veel te moe. Tevreden stapte iedereen op de bus terug naar Aalst. Iedereen was het eens, een ervaring om nooit te vergeten.

Ook clubfotograaf Yves Janssens was present, bekijk hieronder zijn mooiste foto’s.

Foto’s: Yves Janssens

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje