Pluim voor jonge beloftenploeg

Pluim voor jonge beloftenploeg Pluim voor jonge beloftenploeg

Voor de verre trip naar Virton kreeg beloftencoach Bruno Buyl af te rekenen met heel wat afwezigen. Liefst zes basisspelers ontbraken uit de ploeg die tegen Lommel United haar beste seizoensprestatie neerzette. Van Der Hoeven en Falko Geenens zaten in de selectie voor het eerste elftal. Daarnaast ook geen Gigli en Robby Ndefe, Lucas Coppens en Sam Van Ransbeeck.

Jong Eendracht Aalst speelde een zeer goede eerste helft tegen een sterke tegenstander die thuis nog ongeslagen was. Jaani De Koker, Gillian Merckx en nieuwkomer Thijs Martin van de U19 brachten de Ajuinen telkens op voorsprong in die eerste periode. Bij de verdiende 2-3 voorsprong leek de eerste thuisnederlaag van de Luxemburgers in de maak.

Na de pauze gingen onze jonge beloften echter fysisch ten onder tegen een team dat gemiddeld drie jaar ouder was. Op het uur bracht Jaani De Koker Eendracht nog terug tot 5-4 maar de thuisploeg kon, mede geholpen door een buitenspeldoelpunt en een owngoal, het laken naar zich toe trekken. Het werd uiteindelijk nog een vooroorlogse maar overdreven 7-4 eindstand.

Coach Buyl gaf zijn youngsters meteen een pluim. “We speelden in moeilijke omstandigheden toch een sterke wedstrijd, vooral de eerste helft. Deze prestatie is mij als trainer evenveel waard dan de zege van vorige week tegen Lommel. We brachten met jongens van gemiddeld 17 jaar oud een ploeg met een stevige thuisreputatie aan het wankelen. Een dikke pluim voor onze ploeg.”

Arno Ardans en Kyan Van Impe werden nog toegevoegd aan de selectie voor het eerste elftal. Op vrijdag 3 april nemen de beloften het op Zandberg op tegen Bergen. Aftrap om 20u15.

E.Aalst: Mertens, Bert, Ardans, Vaeyens, Geenens J.(55′ Bambust). Dikanda, Van Impe, Merckx, De Koker, Martin T., Ncipoglu.

Doelpunten: 5′ De Koker 0-1, 11′ Merckx 1-2, 35′ Thys 2-3, 60′ De Koker 5-4.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje