Ratko Vansimpsen: "Wil liefst meteen beginnen"

Ratko Vansimpsen: "Wil liefst meteen beginnen" Ratko Vansimpsen: "Wil liefst meteen beginnen"

Deze namiddag heeft aanvaller Ratko Vansimpsen(24) een contract van twee seizoenen ondertekend bij Eendracht Aalst. Voor hem kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. “Ik kijk er naar uit om voor deze mooie club te spelen. Het team en de trouwe aanhang spreken mij enorm aan. In de laatste competitiewedstrijd hebben de vele Eendracht supporters indruk op mij gemaakt. Ook al waren ze aan het verliezen, ze bleven de hele wedstrijd voor ambiance zorgen. Fantastisch!”

Dessel Sport wou Vansimpsen behouden maar talmde te lang. “De onderhandelingen werden steeds uitgesteld. Toen Eendracht Aalst afgelopen vrijdag in beeld kwam heb ik niet getwijfeld en is alles heel snel gegaan via mijn makelaar Renée Goyvaerts. Dessel probeerde mij de afgelopen dagen nog te overtuigen maar ik kom niet meer terug op een gegeven woord. Dat Regi Van Acker hier trainer wordt speelde ook een rol, hij wou me vorig jaar al bij Hoogstraten. Dit is een stap vooruit voor mij. De ambitie om in de eerste acht te eindigen moet zeker mogelijk zijn met deze club.”

De 24-jarige Limburger werd reeds tweemaal clubtopschutter. “Mijn eerste seizoen bij FC Eindhoven in 2010 was ik goed voor tien doelpunten in de eerste divisie. Het jaar daarop werd ik afgeremd door een gebroken middenvoetsbeentje dat mij enkele maanden aan de kant hield. Twee jaar geleden maakte ik de overstap naar Dessel Sport waar ik het eerste seizoen ook tienmaal raak trof. Afgelopen seizoen kon ik pas voor de winterstop mijn opwachting maken door een scheen- en kuitbeenblessure. In de terugronde kreeg ik de voorkeur op Omar Benassar en kwam ik nog aan 4 doelpunten.”

Ratko, die genoemd werd naar de voormalige Antwerp-doelman Ratko Svilar, is een halve Nederlander. Sinds zijn zestiende woont hij vlak over de grens in Tilburg, hij heeft ook een Nederlandse vrouw en spreekt met een Nederlands accent. “De afstand is doenbaar. Carpoolen blijkt bij Eendracht Aalst goed ingeburgerd te zijn en Vanbelle, Janssens en Smet moeten ook die richting uit.” Hij popelt om van start te gaan maar eerst komt er nog iets anders op hem af. Ratko en zijn vrouw verwachten in juni hun eerste kindje.

Wesley Vanbelle speelde nog samen met Vansimpsen. “Bij FC Eindhoven heb ik twee seizoenen samengespeeld met Ratko. Ik vind het een goede transfer. Het is een jongen met een goede mentaliteit die het harde werk niet schuwt. Hij is ook balvast, kopbalsterk en heeft een goede trap. In onze periode bij Eindhoven wist hij toch vrij vlot de weg naar doel te vinden. Het is natuurlijk altijd afwachten met een transfer maar ik denk wel dat hij een versterking is voor Eendracht Aalst.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje