Reactie Regi Van Acker na Dikkelvenne

© Eendracht Aalst

Na het 1-1 gelijkspel in Dikkelvenne sprokkelde het webteam een reactie bij Regi Van Acker. De coach kon wel leven met het gelijkspel. “Ik denk dat het een billijke uitslag is. Ons spelniveau was niet super maar in de eerste helft dwongen we wel de beste kansen af. Straetman en Milinceanu komen alleen voor de keeper, maar kunnen niet besluiten. We maken dan gelukkig op een ideaal moment, vlak voor rust, alsnog de 0-1 via Burssens. Dan hoop je toch dat je met de beste verdediging van de reeks de zege over de streep kan trekken.”

Over het vervolg was Regi minder tevreden. “Ik had gevraagd om de tweede helft aan te vatten alsof het 0-0 was, maar toch zijn we na een een uur achteruit gaan kruipen. En de 1-1 valt na alweer een klein dekkingsfoutje. Maar goed, het is wat het is. We staan aan de leiding en in de gegeven omstandigheden, met alles wat er de voorbije weken gebeurd is, mag ik zeggen dat we ons goed uit de slag getrokken hebben. Wie denkt dat we met deze ploeg alles gaan kapot spelen, heeft het verkeerd voor. Maar we hebben nog progressiemarge, zeker wanneer een aantal geblesseerde spelers terugkeren.”

Over die gekwetsten kon Regi nog een update geven. “Edvard Race is terug bij de groep en staat al vrij ver. Prince Segbefia heeft de looptraining hervat. Beide spelers hebben de voorbije weken keihard gewerkt bij de fysiotherapeut. Schelfhout heeft nog steeds last van de bovendij. Lufulu-Onia is terug fit, getuige daarvan zijn selectie en eerste speelminuten. Die jongen heeft na een zware blessure ongelooflijk goed gewerkt op training. Ik vond het correct tegenover de anderen dat ik hem beloonde met een invalbeurt.” Wat zaterdagavond nog opviel was de niet-selectie van Mrsic. Regi is daaromtrent heel kort. “Dat is een puur sportieve keuze en iets tussen hem en mij. Ik heb een kern van ongeveer 25 spelers en ik kan er maar 15 op het wedstrijdblad zetten. Meer kan en wil ik daarover niet kwijt.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje