Reacties na de bekermatch in Oudenaarde

© Eendracht Aalst

Net als Steve Ryckaert ligt ook Vantjen van EA-TV momenteel in de lappenmand. Onze verslaggever sprokkelde na de bekerwedstrijd reacties bij Miguel Cobos Copado en Carl De Geyseleer.

Miguel was uiteraard opgetogen met de winst en de ermee verbonden kwalificatie voor de volgende ronde. “We wisten dat Oudenaarde een goed voetballende ploeg is. Het tactisch plannetje van onze coach klopte perfect. We zetten een uitstekende organisatie neer en gaven weinig ruimte weg. Het onuitgegeven centraal verdedigingsduo, met Belesi en de wederoptredende Burssens, stond zeer stabiel en verdedigde erg secuur. Tijdens de rust stuurde Carl wat bij door onze linkerflank wat meer vast te zetten omdat het thuisgevaar vooral van daar kwam met de vaak snedig infiltrerende Heirwegh. Naarmate de match vorderde werden wij sterker en kon ik positioneel wat verder opschuiven. Dit is mijn geliefkoosde spel: box-to-box, inzakken bij balverlies en dieper op de helft van de tegenstander opereren naarmate wij het overwicht krijgen. Onze kern is vrij krap, zeker wanneer er wat geblesseerden vallen. Maar verschillende spelers kunnen op meerdere posities uit de voeten. Het klopt wel dat er nog een tweetal profielen mogen bijkomen. Maar deze groep zal het voorlopig moeten doen. Wij doen gewoon ons werk op het veld, en we gaan ervan uit dat het bestuur in functie van de beschikbare middelen wel de juiste maatregelen zal treffen.”

Coach De Geyseleer was heel trots op de prestatie van zijn team. “De richtlijnen werden tot in de perfectie uitgevoerd. Er werd op de juiste momenten druk gezet om Oudenaarde niet in zijn normale spel te laten komen. Door omstandigheden moet ik heel wat jonge spelers inpassen maar ik geef graag vertrouwen, en ze hebben het tot nog toe niet beschaamd. Rubin Belesi kweet zich vlekkeloos van zijn taak en Andreas Burssens heeft ondanks zijn jonge leeftijd toch al heel wat ervaring. Het klopt dat ik tactisch wat bijstuurde om centraal in de defensie de man-tegen-man-situaties te vermijden. We kregen fysiek de overhand en hadden de partij eigenlijk al vroeger moeten beslissen, want we kregen 3 uitgelezen kansen. Maar goed, de winst is het enige wat telt.” En Carl blikt al vooruit naar volgend weekend. “Nu wacht ons CS Onhaye, een ploeg uit de Franstalige derde afdeling. Niet te onderschatten want ze vinden zeer vlot de weg naar de netten. Het wordt een match op kunstgras en dat draagt zeker niet mijn voorkeur weg. Ik vraag van mijn spelers veel duelkracht, en daar horen slidings en tackles bij. Dat kan niet op kunstgras, tenzij je als speler bereid bent om je billen te verbranden.” besluit hij met een kwinkslag.

De oefenwedstrijd van woensdag tegen Olsa Brakel werd geannuleerd op vraag van de tegenstander. Dinsdag wordt meer nieuws verwacht over de wedstrijddag voor het bekerduel in Onhaye van komend weekend.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje