EA-TV: De doelpunten en reacties na Belisia Bilzen

© Eendracht Aalst

Niets dan blije gezichten na de wedstrijd tegen Belisia. Het webteam verzamelde reacties bij T1 De Geyseleer en spelers Fabris en Tresignie.

Gedisciplineerd gebleven

Carl De Geyseleer was vooral tevreden met de tweede helft van zijn team. “De eerste helft zat de match op slot. Belisia speelde compact en we moesten toch oppassen voor hun tegenprikken. Wanneer dan dat eerste goaltje valt, zie je dat het vertrouwen bij de spelers groeit. Ik ben vooral blij met de clean sheet. We zijn na de 3-0 heel gedisciplineerd blijven spelen, want vaak zie je in dergelijke scenario’s dat er dan wat laksheid optreedt. Dit was niet het geval, een pluim dus voor de groep. Is deze 6 op 6 nu een antwoord aan de sceptici? Ach, zo zit ik niet in elkaar. Ik ben bezig met factoren waar ik zelf controle over heb. Deze zege was vooral een bevestiging van de goede dingen die ik vorige week al zag. We kunnen nu rustig toeleven naar de komende opdrachten.”

Druk opgevoerd

Samuel Fabris speelde alweer een solide wedstrijd als pitbull voor de verdediging en aanjager op het middenveld. “De eerste helft zette Belisia een goed blok neer dat weinig ruimte weggaf. Maar daardoor hebben ze veel moeten lopen en ik ben ervan overtuigd dat we daar de basis gelegd hebben voor onze overwinning. Na de pauze hebben we de druk onder impuls van ons fantastisch publiek nog opgevoerd, en uiteindelijk zijn ze gekraakt. Ik ben tevreden over mijn persoonlijke prestatie vandaag. Ik heb een speelstijl die veel energie vreet en ik ben na het verloren coronajaar nog niet 100% topfit. Daardoor zat ik er op het eind van de match toch wel serieus door. Deze zege is goed voor ons vertrouwen. Ik denk dat we vandaag ook wel een signaal uitgestuurd hebben aan onze tegenstanders dat ze dit seizoen rekening zullen moeten houden met ons.”

Met vertrouwen

Maarten Tresignie moest na goed 10 minuten noodgedwongen invallen voor de geblesseerde Van Den Eynde, en hij werd door velen in de hoofdtribune bestempeld als man van de match. “Dat doet plezier om dat te horen. Vorige week zat ik zelfs niet in de selectie en daardoor was ik toch wel wat geprikkeld. Arne viel snel uit en ik moest me holderdebolder klaarmaken om in te vallen. Carl had me ook op links kunnen zetten en Jilke De Coninck centraal. Maar hij liet mij centraal opereren en dat gaf me direct een vertrouwensboost. We hadden al veel sneller kunnen scoren maar Brice Verkerken kopte die open kans tegen de paal. Dan denk je wel eens van “het gaat toch niet waar zijn?!‘ Maar Miguel Cobos Copado kon dan toch het slot forceren en vanaf dan kreeg ik veel meer ruimte. Volgende week volgt Diegem en ik heb begrepen dat dat een ploeg is waarmee we nog een eitje te pellen hebben. Maar dat is een zorg voor later. Vandaag wil ik nog wat nagenieten van deze zege tegen de ploeg van Luc Nilis.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje