Reacties na de zege tegen Racing Gent

© Eendracht Aalst

Ons webteam verzamelde na de wedstrijd tegen Racing Gent reacties bij kapitein Falko Geenens en de puik ingevallen youngster Bowen Rogghé.

Falko Geenens: “Lef en ééntijdsvoetbal”

Falko was tevreden over de solide prestatie die ons elftal op de mat legde. “We komen uit een zwakke periode met karig puntengewin en ik kan je daar eerlijk gezegd geen aanwijsbare verklaring voor geven. Voetbal is een psychologisch spelletje. Als je enkele keren na elkaar niet wint, begint dat misschien onbewust aan het zelfvertrouwen te vreten en dan kom je zonder het te beseffen in een neerwaartse spiraal terecht. We pakken verdiend de volle buit tegen Racing Gent, maar natuurlijk had ik liever al wat vroeger meer punten gepakt. De trainer had ons vandaag gevraagd om wat meer lef en ééntijdsvoetbal in ons spel te leggen. Dat laatste is iets wat je echt moet durven op ons hobbelige veld maar het heeft geloond.”

Volgende zondag trekken we nog naar Oudenaarde. “Ook daar willen we aan het langste eind te trekken.”, zegt Falko. “Dat zal niet makkelijk worden want Oudenaarde speelt nog voor de derde periodetitel. Maar een goede prestatie daar zou onze “moral” in het zicht van de eindronde nog wat kunnen opkrikken. Fabris gaf met lichte last aan de hamstrings uit voorzorg verstek. Dekuyper traint nog niet mee en zal hoogstwaarschijnlijk het begin van de eindronde niet halen. Met de zware achillespeesblessure van Lufulu-Onia wordt de spoeling dun. Rogghé is uitstekend ingevallen. Het is een jongen die al een tijdje goed meetraint met de A-kern. Van zo’n jonge kerel kun je tijdens de match alleen verwachten dat hij hard werkt en zijn tactische richtlijnen uitvoert, maar Bowen levert toch dat tikkeltje meer. Hij vormt zeker en vast een wissel op de toekomst.”

Bowen Rogghé: “Snelheid en diepgang”

De 18-jarige Bowen Rogghé zelf was opgetogen met de lovende woorden van zijn kapitein. “Ik mocht door omstandigheden sneller dan verwacht invallen. In het begin had ik het wat moeilijk, maar we speelden zeer compact en ik denk wel dat ik mijn taken goed uitgevoerd heb. Ook verdedigend hoewel ik toch een pure aanvaller ben. Bij de beloften maakte ik het voorbije seizoen een 10-tal goals en gaf ik ongeveer evenveel assists. We eindigden op een mooie derde plaats. Ik startte met voetballen bij de jeugd van ‘den Iendracht’ en speelde dan bij de U9 tot U12 van AA Gent. Daarna keerde ik terug naar de vertrouwde stal. Mijn sterktes? Die liggen vooral in mijn snelheid en diepgang, mijn looplijnen en vista.”

We doen het voorlopig nog even zonder Vantjen en EA-TV om gezondheidsredenen. We wensen onze webteam makker een spoedig herstel toe!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje