Reacties Regi Van Acker en Jonas Bogaerts na Lommel

Reacties Regi Van Acker en Jonas Bogaerts na Lommel Reacties Regi Van Acker en Jonas Bogaerts na Lommel

Onze verslaggever sprokkelde na de wedstrijd in Lommel reacties bij coach Regi Van Acker en doelpuntenmaker Jonas Bogaerts.

Regi Van Acker: “Wedstrijd met twee gezichten”

Coach Van Acker keek met gemengde gevoelens terug op de match tegen Lommel “De eerste helft was gewoonweg slecht. Lommel was superieur en drukte ons met de rug tegen het eigen doel, met twee doelpunten tot gevolg. De tweede helft was stukken beter. We herstelden het evenwicht maar dat resulteerde helaas niet in kansen. We beschikken over te weinig spelers die naar de bal toekomen. Ik ben wel tevreden over het feit dat we Lommel, toch wel één van de beste ploegen van de reeks, hebben kunnen verhinderen om snel in de omschakeling te gaan. Ondanks het feit dat we hoger gingen spelen, en er meer ruimte in onze rug lag, hebben zij bijna geen tegenaanvallen kunnen ontwikkelen. Dat was onze verdienste. Jammer genoeg viel de aansluitingstreffer van Bogaerts iets te laat. Een mooie goal, maar jammer genoeg kopen we daar niks mee.”

Opvallend was dat de Aalsterse coach voor de eerste keer dit seizoen geen enkele wissel doorvoerde. “De ploeg stond heel gefocust te voetballen en ik wilde de concentratie niet uit de groep halen met een wissel door te voeren, ook al waren een aantal spelers door hun beste krachten heen.”

Bogaerts: “Met klotegevoel terug naar Aalst”

Jonas Bogaerts deelde de analyse van de trainer. “De eerste helft was te zwak van onze kant, we speelden te ver van de man. We slikten twee tegendoelpunten die eigenlijk allebei vermijdbaar waren. De tweede helft waren we de evenknie van een sterke ploeg die toch meedoet voor titel of eindronde.”
 
Over zijn doelpunt was Bogaerts vrij kort: “Het is natuurlijk altijd tof om te scoren, maar ik was veel liever met een punt naar huis gegaan. We halen nu een zure 0 op 9, telkens na een 1-2 nederlaag, maar we moeten ons optrekken aan onze tweede helft.” Het zal voor de Ajuinen nog moeilijk worden om de verhoopte 50 punten te behalen. “Dat klopt. Er volgen nog enkele moeilijke matchen tegen hoger geklasseerde ploegen. Maar we hebben niets meer te winnen of te verliezen en kunnen dus vrijuit spelen.” aldus nog een zichtbaar ontgoochelde Bogaerts.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje