Reacties van Falko Geenens en Andreas Burssens

© Eendracht Aalst

Een wedstrijd, gedomineerd door onze ploeg, werd door toedoen van de spelleiding nog een lastige klus in de tweede helft. Maar het ingrijpen van Carl De Geyseleer rendeerde, Eendracht bleef ook met een man minder de best voetballende ploeg en het publiek zette zich fanatiek achter de ploeg om de kwalificatie mee over de streep te trekken. Na de wedstrijd sprokkelden we reacties bij Falko Geenens en Andreas Burssens.

Falko Geenens speelde opnieuw een berepartij. “Ik probeer als kapitein altijd het goede voorbeeld te geven. Dit is gezien het matchverloop een schitterend resultaat. Het is niet makkelijk om met tien tegen twaalf te spelen. In het begin vond ik de scheids wel consequent en de rode kaart na een reactie van Andreas was streng. Maar vanaf dan was hij volledig de trappers kwijt. Die penalty was toch te gek voor woorden. Tijdens de rust heeft onze coach wat tactisch bijgesteld, waardoor we eigenlijk nooit de controle over het middenveld verloren hebben. Naarmate de match vorderde, voelden we op het veld ons overwicht groeien. We konden de match eerder doodgemaakt hebben met een derde treffer, maar 2-1 was ook voldoende. Ik ben supertevreden en kijk nu al uit naar het treffen met Westerlo.”

Andreas Burssens verschafte na de wedstrijd duidelijkheid over de fase die de aanleiding was voor zijn rode kaart. “Op een gegeven moment dat we de bal veroveren en vooruit schuiven voel ik een slag in mijn oog. Ik draai me om en geef mijn tegenstander een lichte por in zijn nek. Van een elleboogstoot was alleszins helemaal geen sprake. Die kerel gaat erbij liggen en de lijnrechter laat er zich aan vangen. Goed, het was haantjesgedrag dat niet goed te praten valt. Op dat moment voelde ik me natuurlijk enorm slecht en schuldig omdat ik mijn ploegmaats in de steek liet, en ik heb zelden zo hard gejuicht als voor de goal van Razzi. Het was de eerste rode kaart uit mijn carrière. Gelukkig had ze geen gevolgen voor het team en de club.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje