Regi Van Acker: "Begrafenisstemming in de bus"

Regi Van Acker: "Begrafenisstemming in de bus" Regi Van Acker: "Begrafenisstemming in de bus"

Zaterdagavond speelde Eendracht Aalst 3-3 gelijk op het veld van Virton. Op zich geen slecht resultaat. Maar veel meer dan het resultaat onthouden we van deze wedstrijd dat Aalst in een tumultueus slot – voor de tweede keer dit seizoen – een 1-3-voorsprong uit handen gaf. Op zondag sprokkelden wij een reactie bij coach Regi Van Acker.

Gekomen voor gelijkspel

Voor aanvang van de wedstrijd had de Aalsterse trainer getekend voor een gelijkspel. “We hoopten inderdaad om een punt weg te kapen in het verre Virton. Niet vergeten dat we een tegenstander troffen die ik minstens even hoog inschat als Lommel United. Deze ploeg is zowel individueel als collectief één van de topploegen van tweede klasse. De eerste helft hadden we het zeer moeilijk maar we zetten een dijk van een tweede helft neer. Na ongeveer een uur moest ik Ratko Vansimpsen vervangen. Hij had al een gele kaart gekregen en flirtte op een gegeven moment met rood. Ik besliste om met Rodrigo de Oliveira een man met ervaring in te brengen maar Daniel slaagde er niet in om zichzelf in de match te knokken. Misschien komt een dergelijke wedstrijd voor hem nog iets te vroeg. Toch zal ik Daniel in de komende wedstrijden geleidelijk aan brengen. Hij is immers iemand die speelminuten nodig heeft om beter te worden.”

De ezel en de steen

Eendracht heeft het duidelijk moeilijk om een voorsprong vast te houden. Volgens Van Acker spelen een aantal factoren een rol: “De supporters moeten beseffen dat deze relatief jonge ploeg nog volop in een leerproces zit. Er is dus inderdaad een gebrek aan maturiteit. Verder is het zo dat je bij een 1-3 stand op vijf minuten van het einde automatisch en onbewust wat achteruit gaat kruipen. En tenslotte is het zo dat de scheidsrechter maar liefst vijf minuten liet overspelen. Was dat terecht? Er waren weliswaar wat spelonderbrekingen geweest met gekwetste spelers en dan zijn er nog de vervangingen. Dat is trouwens de reden dat ik geen derde vervanging doorvoerde omdat de scheidsrechter dit zou gebruiken om nog langer te laten doorspelen. En dan valt die goal in de laatste seconden. Pijnlijk! Een ezel stoot zich normaal gezien geen twee keer aan dezelfde steen, maar wij dus wel.”

Teleurstelling

Het werd een vervelend lange terugreis naar Aalst. “De ganse groep was mateloos ontgoocheld. Er heerste echt een begrafenisstemming in de bus. Tegen WS Bruxelles en Virton verspelen we in de slotfase maar liefst 4 punten, alhoewel het tegen Bruxelles de scheidsrechter was die er twee gestolen heeft! Nu de eerste teleurstelling wat verwerkt is, vind ik dat we in Virton toch wel een mooi gelijkpel weggekaapt hebben en dat we met opgeheven hoofd onze volgende topper tegen Bergen tegemoet mogen kijken.”

Extra aanvaller?

Met Roy Rudonja liep de voorbije week een Sloveense tester rond in Aalst. Is Van Acker van plan om nog een aanvaller aan zijn kern toe te voegen? “Dit is een eigenaardig verhaal. Die jongen zit momenteel op een zijspoor bij Sheffield Wednesday. Blijkbaar is Roy tot de conclusie gekomen dat zelfs de Engelse tweede klasse momenteel nog iets te hoog gegrepen is voor hem. Ik ken zijn vader (ex-international Mladen Rudonja die nog bij STVV speelde, nvdr) persoonlijk en die vroeg mij of hij niet bij ons mocht komen testen. Ik heb wel onmiddellijk duidelijk gemaakt dat we geen budget hebben om nog een extra speler aan te werven. Na twee trainingen is Roy weer vertrokken, ik kan dus niet oordelen of hij al dan niet een versterking zou betekenen voor ons. Maar de vader, die ook zijn zaakwaarnemer is, wil absoluut dat zijn zoon zich opnieuw ergens in de kijker speelt. Daarom is de familie met de club aan het onderzoeken en overwegen of hij niet een half seizoen gratis voor Eendracht Aalst zou kunnen spelen. En in dat geval zeggen we geen “nee” natuurlijk. Einde verhaal? We weten het pas binnen enkele dagen of weken.”

Interview: Filip D’Hose

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje