Regi Van Acker: "Groep wil vooruit"

Regi Van Acker: "Groep wil vooruit" Regi Van Acker: "Groep wil vooruit"

Regi Van Acker kende een fijne eerste werkweek als trainer van Eendracht Aalst. “Ik leer de spelersgroep kennen en vice versa. De spelers pikken al bepaalde attitudes op waar ik op sta. De groep wil vooruit en dat is van groot belang.”

In vergelijking met voorgaande jaren begon Eendracht later aan de voorbereiding. “De spelers kregen een programma mee om vooraf al drie weken individueel te trainen. Dat werd goed opgevolgd heb ik gemerkt op de trainingen. Conditioneel kan er nu verder vooruitgang geboekt worden door de oefenwedstrijden. Afgelopen maandag was de eerste rustdag na zeven trainingsdagen. Dinsdag zijn we begonnen aan het tweede luik van trainingen zonder rustdag. Vanaf week drie begint het serieuze werk, dan gaan we onze ploeg vormen die klaar moet zijn voor de competitiestart.”

Zaterdag is er een stagedag in Sinaai. “Ik zoek elk jaar een ploeg van lager niveau om iets mee uit te werken. We mogen een dag onze tenten opslaan in hun accommodatie. Er wordt getraind, we kunnen er een maaltijd nuttigen en in de namiddag speelt onze voltallige A-kern dan een oefenwedstrijd tegen de lokale club die in tweede provinciale uitkomt. ‘s Avonds heb ik ook nog een afsluitende activiteit voorzien.”

De Wase trainer blikt ook vooruit op de competitiestart. “Met Woluwe-Zaventem en RC Mechelen krijgen we meteen de kampioenen uit derde klasse voorgeschoteld. We mogen ons daar niet op verkijken. Onze spelers hebben wel meer ervaring in tweede, maar die ploegen kunnen dan weer voortgaan op hun elan van vorig seizoen. Maar we zullen klaar zijn tegen die tijd.”

Om de sterkte van zijn kern in te schatten is het nog te vroeg. “We hebben wel een degelijke kern. Ik wil Messi er ook graag bij maar er moet rekening gehouden worden met de financiële beperkingen. Met Vansimpsen en Koulibaly hebben we er twee degelijke spitsen bij. Philippe Janssens kan iets extra’s brengen op het middenveld. Verdedigend is er positioneel nog werk, dat weet ik al van vorig seizoen in de wedstrijden tegen Hoogstraten.”

Op de sponsoravond kwam Van Acker terug op zijn overgang naar de Ajuinenstad. “Eendracht Aalst betekent nog altijd iets in de voetbalwereld. Het is leuk om nog eens een traditieclub te kunnen coachen nadat ik eerder aan de slag was bij Antwerp, Lierse en RC Mechelen. In mijn eerste gesprekken met voorzitter De Roose en sportief manager Van Hauwermeiren raakte ik gecharmeerd. Deze mensen willen maar wat graag Aalst iets geven en terug aanknopen met de successen van vroeger. Daar wil ik graag aan meewerken.”

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje