Tiende clean sheet voor Riet Maes

Tiende clean sheet voor Riet Maes Tiende clean sheet voor Riet Maes

De Eendracht Aalst Ladies nemen het zaterdagnamiddag op tegen Famkes Westhoek. De wedstrijd wordt om 14u00 afgetrapt op Zandberg. Ook volgende week mag de autoritaire leider zich in eigen huis niet laten verrassen
door Zulte Waregem. Daarna volgen toppers tegen de nummer twee (uit bij Fémina WS Woluwe) en de nummer drie (thuis tegen AA Gent B).

Na een wel heel korte winterstop (met 1 vrij weekend) trokken de Ladies naar Kontich
voor de eerste opdracht van 2020. De eerste helft was er eentje zonder glans. De gemotiveerde Antwerpenaren hadden op het kleine terrein enkel oog voor de organisatie en trachtten er uit te komen met lange ballen. De Ajuinen
wisselden te veel goede met mindere momenten af. Geen heer en meester dus deze keer maar dat belette Nina Vindevoghel niet om de score te openen na 10 minuten. Aan de tweede paal trapte ze een perfecte voorzet van Anke Vanhooren
binnen.

Tijdens de rust waren de de puntjes duidelijk op de i gezet. De Eendracht Aalst Ladies domineerden opnieuw het gebeuren. De goede loopacties zorgden ervoor dat Kontich het niet meer kon belopen en de kansen zich
opstapelden. Het was wel wachten tot de slotfase vooraleer de wedstrijd ook op het scorebord gespeeld was. Op weg gezet door Margaux Van Ackere omspeelde Henriette Awete de doelvrouw voor de 0-2. Assistenkoningin Anke Vanhooren
kon ook nog haar doelpuntje meepikken toen ze met een afstandsschot de thuisgoalie kon verrassen. 0-3 dus en de tiende clean sheet al dit seizoen voor Riet Maes en haar verdediging. Van 9 november is het trouwens geleden dat
onze dames nog een doelpunt moesten toestaan in competitieverband.

De Ladies B werden in de kwartfinale van de Hofman Cup uitgeschakeld door reeksgenoot Merelbeke na strafschoppen.

EA Ladies: Maes, Van Der Biest,
De Kegel (58′ Raekelboom), Van Mingeroet, Marchal, Vindevoghel, Van Loock (65′ Awete), Vanhooren, Van Ackere, Andries, De Smedt.

Doelpunten: 8′ Vindevoghel 0-1, 87′ Awete 0-2, 90′ Vanhooren 0-3.