Van Acker: "Mooi punt in moeilijke omstandigheden"

Van Acker: "Mooi punt in moeilijke omstandigheden" Van Acker: "Mooi punt in moeilijke omstandigheden"

Ons webteam kaartte op paasmaandag met trainer Regi Van Acker na over de wedstrijd tegen Bergen.

Geen B-elftal

Wie gedacht had dat Eendracht Aalst in Bergen tegen een veredeld B-elftal zou gaan spelen, kwam bedrogen uit. Coach Van Acker was hierover niet verwonderd. “Ik had van enkele mensen uit de entourage van Mons vernomen dat hun kern goed was blijven trainen, en dat ze – op Ferber na, die ondertussen bij SC Charleroi getekend heeft – een zo sterk mogelijk team zouden opstellen. En dat is niet verwonderlijk, om twee redenen: ten eerste uit eergevoel, en respect naar de supporters  toe. En ten tweede uit eigenbelang: die mannen hebben er alle belang bij om zich nu in de kijker te spelen om een werkgever voor volgend jaar te vinden.”

Hoed af voor spelers

De eigen voorbereiding was ook niet optimaal, met het slechte nieuws dat de club bij de Bond geen licentie voor volgend jaar heeft kunnen afdwingen, en dit eind april voor het BAS zal moeten doen. “Ach, de spelers en de staf kennen de situatie van de club, en werken al maanden met dit zwaard van Damocles boven het hoofd. Ik blijf me wel verwonderen over de serene manier waarop onze spelers hier mee omgaan. Ze blijven zich positief inzetten op training en tijdens de wedstrijden. Daar doe ik mijn hoed voor af!”

Tactische keuze

Van Acker verdedigde ook zijn tactische keuze voor – opnieuw – een versterkt middenveld. “Van Der Hoeven was vorige week weliswaar matchwinnaar, maar ik wist dat Mons aan een hoog tempo zou starten. Daarom wou ik teruggrijpen naar een sterke defensieve organisatie. Je mag niet vergeten dat Mons een kern heeft met top-3 potentieel, met zeer veel individueel talent en ervaring. Door enkele blessures werd ik echter al snel verplicht om mijn tactische plannetjes om te gooien.  Het was alweer een wedstrijd met twee gezichten. We slagen er zelden in om een ganse wedstrijd op constant niveau te presteren. Ik steek niet weg dat wij het vaak moeilijk hebben met de snelheid van uitvoering van onze tegenstanders. Maar alles in acht genomen vind ik dat wij, gezien onze beperkte middelen, toch weer een mooi resultaat hebben behaald.”

Weinig keuzemogelijkheden

De ziekenboeg van Eendracht Aalst liep ondertussen goed vol. “De Neve heeft last van een – gelukkig maar – zeer lichte hersenschudding. Vansimpsen had last van een lichte contractuur en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Beiden zouden normaal gezien volgende week speelklaar moeten zijn. Van Damme werd geraakt aan de ligamenten van de enkel. We moeten afwachten wat het onderzoek van dinsdag ons zal vertellen. Hopelijk valt de schade mee! De Cuyper zal ik zeker en vast nog niet kunnen recupereren. Tevens is het onwaarschijnlijk dat Shkodra tegen volgend weekend voldoende fit zal zijn. Veel keuzemogelijkheden zullen er tegen Seraing dus alweer niet zijn!” Dan maar resoluut kiezen voor de jeugd? “Over de invalbeurt van Geenens ben ik zeer tevreden. Hij verdient een pluim: hij was sterk in de duels, en zijn passing is er dit jaar sterk op vooruitgegaan. Hij zal zeker nog speelkansen krijgen. Van Der Hoeven komt nog wat tekort qua duelkracht en leepheid, maar is zeker een man waar ik in de toekomst op reken. Lapage tenslotte zat niet goed in de match maar werkte één van onze weinige kansen wel keurig af, dat is ook een belangrijke kwaliteit,” aldus nog Van Acker.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje