Verbrugge: "Twaalfde man belangrijker dan ooit"

Verbrugge: "Twaalfde man belangrijker dan ooit" Verbrugge: "Twaalfde man belangrijker dan ooit"
Heel wat West-Vlamingen bij het nieuwe Eendracht Aalst. Eén van hen luistert naar de naam Yoshi Verbrugge. Het webteam had een gesprek met de 21-jarige linkspoot.

Joeri Pardo

Verbrugge werd geboren te Oostende en bond zijn eerste voetbalschoenen aan bij een lokaal clubje uit Gistel. “Ik herinner me nog dat ik als kleine jongen regelmatig een balletje trapte met Joeri Pardo, onze buurman, die toen voor Eendracht Aalst speelde. Ik keek erg op naar Joeri en ben nog eens naar hem gaan kijken in Aalst. Ik herinner me van die match vooral dat er een enorme sfeer heerste in het stadion.”

Kustboys

De linksvoetige Yoshi bleek al snel een groot talent en verhuisde naar het grote Club Brugge. Daarna volgden Cercle Brugge en KV Oostende, waar hij doordrong tot de A-kern. “Ik tekende op 19-jarige leeftijd een profcontract dat nu afloopt. Ik mocht 4 keer op de bank plaatsnemen voor wedstrijden tegen de toppers uit de Jupiler League, maar jammer genoeg kreeg ik geen speelminuten. Ik kon ook geen verlenging van mijn contract forceren maar dat is niet onlogisch als je ziet wie er nu allemaal bij de kustboys rondloopt.”

Traditieclub

Verbrugge wist een tijdje niet waar zijn voetbaltoekomst lag, tot Sven Jaecques kwam aankloppen. “Ik kende Sven van toen hij nog jeugdverantwoordelijke was bij Cercle. Ik had dit eigenlijk niet zien aankomen maar toen hij belde bezocht ik de club, en ik had er onmiddellijk een goed gevoel bij. Ik moest niet lang twijfelen: Eendracht is en blijft een traditieclub met trouwe supporters.”

Doelstellingen

Verbrugge is één van de jonge aanwinsten die hebben kunnen genieten van een jeugdopleiding op het hoogste niveau. “Ik hoor het bestuur zeggen dat de ambitie erin bestaat om zo hoog mogelijk te eindigen. Heel wat van de nieuwe spelers ken ik en er is kwaliteit aanwezig. Ik durf bijna beweren dat we een beloftenelftal van een eersteklasser tussen de lijnen kunnen brengen. Maar verder doe ik liever geen uitspraken over het komende seizoen, met zoveel nieuwe spelers is het altijd koffiedik kijken of het klikt. Binnen enkele weken beginnen we te trainen, en pas na de eerste vriendschappelijke wedstrijden en de eerste bekerwedstrijd zullen we iets meer weten. Voor mezelf hoop ik dat ik snel weer naar mijn beste niveau kan toegroeien. Ik ben aangetrokken om centraal in de defensie te opereren, wat ook mijn beste positie is, maar als linksvoetige speler kan ik ook op de linksback functioneren.”

Oproep aan de fans

Verbrugge doet tenslotte een opmerkelijke oproep aan de fans. “Ik ben naar den Iendracht gekomen om voor veel volk te spelen. Ik hoop dat de fans ons blijven steunen, want als we weer hogerop willen, zal onze bekende twaalfde man belangrijker worden dan ooit!”
 
Welkom bij Eendracht Aalst, Yoshi Verbrugge!
 
fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje