Wannes Van Tricht: "De lijn doortrekken"

Wannes Van Tricht: "De lijn doortrekken" Wannes Van Tricht: "De lijn doortrekken"

Deze namiddag werd de transfer van Wannes Van Tricht(22) geofficialiseerd. De middenvelder komt over van Rupel Boom en tekende voor één seizoen. Het webteam had een aangename babbel met onze jongste aanwinst.

Vertrouwen

Na een geslaagd seizoen bij Rupel Boom kwam Van Tricht op de radar van verschillende clubs. “Onder meer Beerschot-Wilrijk en het Franse Metz (via Seraing) informeerden. Eendracht Aalst gaf mij een heel goed gevoel. Bij het eerste gesprek met Sven Jaecques en Dirk Geeraerd voelde ik meteen het vertrouwen dat ik nodig heb. Ik wil mij ook ten volle verder kunnen ontwikkelen zonder stappen over te slaan. Daarnaast is Eendracht Aalst een grote naam geweest in het Belgisch voetbal en toen ik een wedstrijd kwam bekijken zag ik dat de club nog veel supporters achter zich heeft. Het totaalplaatje sprak mij enorm aan.”

Nummer tien

Als frivole middenvelder met spelinzicht en snelle voetjes werd hij omschreven bij KV Mechelen. Van Tricht moet de nieuwe nummer tien van Eendracht Aalst worden. “Op die positie heb ik de jeugdreeksen doorlopen en ben ook in het eerste elftal van Malinois gekomen. Ik speelde ook al een rij achteruit of als aanvallende flankspeler maar op de tien kan ik de ploeg het meest bijbrengen. De vrije ruimtes zoeken is mijn sterkste punt, met weinig baltoetsen kan ik het spel ook versnellen. De aanleg van de nieuwe grasmat hier klonk mij dan ook als muziek in de oren.”

Ambitie

Er zit ook muziek in de kern die zich aan het vormen is. “Een jonge, ambitieuze groep die zich zal willen bewijzen. Veel spelers werden opgeleid in eerste klasse. Ik speelde nog tegen Mitu en De Rock die er bovenuit staken bij de beloften. Als er nog wat ervaring bijkomt en het goed samenklit kan hier de volgende jaren iets moois opgebouwd worden. De promotie moet de doelstelling zijn van deze club. Gewoontegetrouw zullen er wel een vijftal kandidaten meespelen voor de prijzen. Wij bouwen een nieuwe ploeg, makkelijk zal het dus niet zijn. Maar we moeten er van meet af aan in geloven, anders begin je er beter niet aan.”

Er bovenop

Wannes zat dichtbij een definitieve doorbraak op het hoogste niveau. “Inderdaad, met zeven basisplaatsen leek de trein vertrokken in 2012 maar ik verdween uit beeld. In eerste klasse zijn er zoveel factoren die moeten meezitten. Na zestien jaar was de breuk met KV Mechelen dan ook een harde klap voor mij. Uit het afgelopen seizoen bij Rupel Boom ben ik sterker uitgekomen. Het begin was moeilijk met de aanpassing aan derde klasse, de neerwaartse spiraal waar de ploeg in zat en de trainerswissel. Maar de laatste maanden was ik helemaal op dreef met een handvol assists en doelpunten. Ik wil deze lijn nu doortrekken bij Eendracht Aalst.”

Leven als een prof

En dat wil de Leuvenaar in optimale omstandigheden doen. “Mijn vriendin en ik hebben een appartementje in Erpe-Mere gevonden. Zo hoef ik het verkeer niet steeds te trotseren om naar de trainingen te komen. Tot zolang ik het voetbal niet combineer met een job, wil ik blijven bijtrainen overdag. En zo kan ik ook de stad en de streek leren kennen.”

Van harte welkom, Wannes!

Interview: Kenneth Demaret

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje