Zvonimir Mikulic: “Klaar voor een nieuw mooi hoofdstuk”

© Eendracht Aalst

Vrijdag landde onze nieuwe doelman Zvonimir Mikulic (33) op de luchthaven. Na de bekerwedstrijd tegen Diegem kon het webteam kennismaken met de ervaren Kroaat, die een tweejarig contract ondertekende in het Pierre Cornelisstadion.

De keuze voor Aalst

Aanbiedingen van eersteklassers in Bulgarije, Roemenië en Moldavië maar Mikulic koos voor België en Eendracht Aalst. “Ik werd gecontacteerd over een project dat in de steigers staat bij deze club. Na wat research te hebben gedaan over de historiek heb ik vrij snel beslist om op het aanbod in te gaan. Ik wil Eendracht helpen de titel te pakken en zo naar een volgend niveau te brengen. Deze uitdaging had mijn voorkeur boven een verlengd verblijf in Oost-Europa.”

Landstitels en Europees voetbal

‘Mika’, zoals we onze nieuwe doelman mogen noemen, heeft een mooi CV bij mekaar gekeept. “Als jeugdproduct van eersteklasser NK Osijek mocht ik er in 2012 debuteren in de hoofdmacht. Een jaar later had ik mijn vaste stek onder de lat beet. In 2017 ging ik aan de slag bij de Moldavische landskampioen FC Sheriff Tiraspol. Door de limiet op het aantal buitenlanders speelde ik er niet alle wedstrijden maar wel de belangrijkste, zoals Europees van de kwalificatierondes voor de Champions League tot de groepsfase van de Europa League. Na een kort intermezzo bij Levski Sofia speelde ik nog bij de Turkse tweedeklasser Tuzlaspor. Afgelopen seizoen kende ik geen geluk met trainers(wissels) bij het Roemeense Brasov en de Bulgaarse topklasser Hebar. Maar laat Eendracht Aalst een nieuw mooi hoofdstuk in mijn carrière worden.”

De link met Levski Sofia

De Kroaat was aangenaam verrast toen hij de link ontdekte tussen Eendracht Aalst en Levski Sofia. “Ik had het geluk in 2021 een half jaar voor Levski te mogen spelen. Het is één van de mooiste herinneringen uit mijn carrière. De mensen daar hebben een grote indruk op mij nagelaten. De fans hebben werkelijk blauw bloed door hun aderen stromen. De beleving was daar verschillend van andere clubs. Ik zag dat Levski in de Uefa Cup van 1995 werd uitgeschakeld door Eendracht Aalst en ben ook op de hoogte van de donatie die in 2018 vanuit Aalst werd georganiseerd.” (Toen wist onze makker Yves Janssens in de Eendracht-familie 1.800 euro te verzamelen voor een goede doel actie. Hij kon er een matchworn Levski-shirt uit 1995 mee bemachtigen voor onze Expo en op die manier ook 3 kinderen steunen die aan hersenverlamming lijden. Het was het hoogste bedrag dat ooit opgehaald werd door de Levski Family Foundation, nvdr)

Eerste indruk

Welk doelman mogen we straks op het veld verwachten? “Ik wil mijn ervaring en winnaarsmentaliteit aanwenden voor deze groep. Mijn reflexen en fysieke capaciteiten (ik meet 1,93m) zijn zeker kwaliteiten. Ik beschik ook over een solide techniek.” Hoe heeft ‘Mika’ de eerste wedstrijd zondag vanuit de tribune beleefd? “Het was een zeer aangename eerste kennismaking. De toegewijde fans hebben al indruk gemaakt op mij. We konden meer afstand genomen hebben van Diegem, maar het belangrijkste was om te winnen na de rode kaart. Mijn vrouw en kinderen komen ook over en zijn even enthousiast om deel uit te maken van deze ‘community’.”

Welkom in Aalst en veel succes!

Meer foto’s op onze officiële Instagrampagina.

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje