Donderdag Belgian Homeless Cup in Aalst

Donderdag Belgian Homeless Cup in Aalst Donderdag Belgian Homeless Cup in Aalst

Morgen donderdag 23 april gaat een nationaal voetbaltornooi van de Belgian Homeless Cup (BHC) door in Aalst. Twaalf dak- en thuislozenteams ontmoeten en bekampen er elkaar op het Statieplein.

Sociaal Project

De BHC is een sociaal en sportief voetbalevenement voor dak- en thuislozen. BHC gelooft in de kracht van voetbal en de kracht van mensen om stappen vooruit te zetten op verschillende levensdomeinen. Deze vooruitgang kan zowel sociaal (netwerk, zelfvertrouwen) als professioneel (hulpverlening, opleiding, tewerkstelling) zijn. Daarnaast zorgt voetballen ook al gewoon voor een betere gezondheid en conditie.

Samenwerking

Het belangrijkste werk gebeurt natuurlijk tijdens de wekelijkse trainingen. Door de inzet van 12 Vlaamse, 6 Waalse en 15 Brusselse teams bereikt BHC wekelijks meer dan 450 dak- en thuislozen. Per jaar vinden er meer dan 800 trainingen en 6 landelijke tornooien plaats.

BHC kan dit niet natuurlijk niet alleen. Om dit evenement te doen slagen wordt er samengewerkt met hulpverleningsorganisaties en voetbalclubs uit heel België.

Momenteel zijn er 19 homeless teams actief (12 in Vlaanderen, 1 in Brussel en 6 in Wallonië). Tevens krijgt BHC steun van de Football+ Foundation, de sociale pijler van de Belgische voetbalbond. Meer informatie over de BHC vindt u in hun fact sheet.

Samen winnen wij

Tijdens dit evenement zijn de wedstrijden belangrijk, maar de dag draait voornamelijk rond ontmoeting en uitwisseling. ‘Samen winnen wij’ is dit jaar het devies. Elke wedstrijd op een faire manier winnen is het gezamenlijk doel.

Het homeless team van Eendracht Aalst

Het homeless team van Eendracht Aalst, ook bekend onder De Plastieken Ajoinen, is uiteraard ook van de partij.

Het team is een partnership tussen de stad Aalst (dienst integrale veiligheid / straathoekwerk), CAW Oost-Vlaanderen (JAC Aalst), Uit de Marge en SC Eendracht Aalst.  Onze club zorgt ondermeer voor de uitrusting van het homeless team, terwijl de sociale organisaties zorgen voor de begeleiding van de spelers. Voor materiële steun kan het team rekenen op Jartazi en Colruyt Aalst. Het homeless team traint elke vrijdag om 18u in de oude Tupperware-site.

Programma en locatie

Volgende teams nemen morgen deel: Eendracht Aalst, K Lierse SK, Standard de Liège, KRC Genk, STVV, BX Brussels, UR Namur, KV Mechelen, RC Mechelen, OH Leuven en KAA Gent. Ook een gastteam uit Nederland en de nationale damesploeg van de Belgian Homeless Cup zijn van de partij!

Er wordt gevoetbald volgens het straatvoetbal-format: 4 vs 4, gedurende 2 x 7 minuten, op een terrein van 16 op 22 meter. Dit is zeer intensief aangezien de bal dankzij een boarding bijna nooit buiten gaat!

  • 11u00 – 13u00: wedstrijden
  • 13u00 – 14u00: middagpauze met randactiviteiten
  • 14u00: na de middagpauze zullen Predrag Filipovic en Gaston Van der Elst de aftrap geven.
  • 14u00 – 16u00: wedstrijden
  • 16u05 – 16u30: eindceremonie

Kom allen eens een kijkje nemen op de Belgian Homeless Cup morgen op het Statieplein in Aalst!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje