Partner aan het woord: Leo Coppens

© De Sutter Photography

We vervolgen onze reeks over de grotere partners van de club met Leo Coppens van het IT-bedrijf Coppens-Hofman aan de Leopoldlaan.

Gestart met schrijfmachines

De onderneming werd opgericht in 1982 en in die bijna 40 jaar heeft Leo enorm veel zien veranderen. “Momenteel bieden wij allerhande informatica- en software-oplossingen aan, vooral aan bedrijven maar via onze webshop ook aan particulieren. De zaak is echter begonnen met de verkoop van schrijfmachines, rekenmachines, faxapparaten en copiers. Pas vanaf 1985 zijn de computers opgekomen en is onze groei exponentieel versneld. Het is eigenlijk hallucinant, die technologische ontwikkeling waarvan we de voorbije 4 decennia getuige zijn geweest. Momenteel werken we met 8 mensen, allen in Aalst. We hebben ooit nog een vestiging gehad in Brugge. Ik ben nu 74, de opvolging is verzekerd door mijn zonen.”

Dansen op tafel

Leo is al supporter van Eendracht Aalst zo lang hij zich kan herinneren. “Ik heb als 13-jarig ventje de fameuze Blavier-match bijgewoond. Nadien was de fut wat uit de ploeg, en ook bij mij is de interesse toen heel lang weggeweest. Pas in 1982, met de oprichting van ons bedrijf, heb ik weer nauwere banden met de club uitgebouwd. Ik heb dan de geleidelijke opgang van de club meegemaakt. Prachtige tijden waren dat! Ik herinner me dat burgemeester Annie De Maght ooit eens op tafel stond te dansen. En pas op, de match moest toen nog beginnen! Ook de Europese trip naar Rome zal voor altijd in mijn geheugen gegrift blijven.”

De limousine van Jan Arijs

De goeie ambiance is de hoofdreden dat Leo supporter en sponsor blijft. “De vriendengroep die we hebben is prachtig! Door de mindere resultaten van de voorbije jaren is de ambiance misschien wat minder hevig. Maar we hebben ons toch altijd al goed geamuseerd hoor. Bijvoorbeeld als we er op uit trokken met de limousine van Jan Arijs. Hopelijk keren die mooie tijden snel terug!”

Jeugd aantrekken

De pandemie had vanzelfsprekend ook voor het bedrijf van Leo Coppens serieuze gevolgen. “Het was een beetje een tweesnijdend zwaard voor ons. De shopverkoop aan particulieren lag beduidend lager, maar dit werd enigszins gecompenseerd door de extra ondersteuning die we moesten bieden aan al die bedrijven waarvan het personeel plots geheel of gedeeltelijk van thuis uit moest werken. Ik hoop dat veel mensen nu meer dan ooit beseffen dat het sociaal contact onder de mensen toch zo enorm belangrijk is. En hoe kun je beter met mensen in contact komen dan door eens naar een match van den Iendracht te gaan kijken! Ik merk al een paar jaar dat de jeugd van tegenwoordig minder gemotiveerd is om daar een regelmatige 14-daagse traditie van te maken. Ik doe bij deze dan ook een oproep aan de Aalsterse jeugd en aan de club om daar werk van te maken.”

Leo viert zondag zijn verjaardag op den Iendracht en mag ook de aftrap geven. We bedanken hem van harte voor zijn steun aan Eendracht Aalst. Supporters op zoek naar IT-oplossingen weten waar naartoe!

Iendracht veroit!

www.coppenshofman.be

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje