Partner aan het woord: Patrick Cleemput

© Eendracht Aalst Patrick Cleemput en Ilse Uyttersprot bij de opening van de nieuwe staantribune in 2017 © Eendracht Aalst

Voorzitter Patrick Le Juste gaf het al aan bij EA-TV. Eendracht Aalst kan tijdens dit ellendige jaar, naast haar supporters, ook op de trouwe sponsors rekenen om de club door de crisis te helpen. In deze tweede lockdown plaatsen we er graag een aantal in de schijnwerpers. We beginnen onze reeks met Patrick Cleemput van hoofdsponsor Cleemput Isol.

Familiebedrijf

Het bedrijf Cleemput Isol werd opgericht door de vader van Patrick Cleemput. “Mijn vader was eigenlijk wel een beetje een visionair. Hij richtte het bedrijf een 30 jaar geleden op, toen er nog niet zo veel sprake was van isolatie en ventilatie. In de beginjaren waren we vooral actief in de sector van de privéwoningen, maar in de loop der jaren werd het zwaartepunt verplaatst naar grote industriële bedrijven en openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen en administratieve centra van steden en gemeenten. We plaatsen vooral leidingen en luchtkanalen voor verwarming en ventilatie. Het bedrijf werkt momenteel met een 20-tal vaste werknemers en een 40-tal onderaannemers.”

Clubliefde

Sinds zijn jeugdjaren is Patrick al supporter van Eendracht Aalst. Cleemput Isol was 20 jaar geleden al een kleinere sponsor, maar het grotere engagement voor de club kwam slechts een goede 5 jaar geleden tot stand. “Toen ben ik op vraag van het bestuur één van de hoofdsponsors geworden. Toen er in 2017 nood was aan een nieuwe staantribune (de “K”), heb ik mijn hart laten spreken en de stalen tribune van Zulte Waregem gesponsord. Ik ben ook hoofdsponsor geworden bij onze Ladies, en ik zal me de komende jaren blijven engageren voor ons eerste herenelftal. We steunen de club puur uit liefde en idealisme om ze opnieuw op het niveau te brengen waar ze thuishoort, namelijk in het profvoetbal of toch minstens in de hoogste amateurafdeling. Ik hoop dat “onzen Iendracht” snel kan promoveren, want ik koester nog altijd zeer mooie herinneringen aan de promotie van 3 jaar geleden.”

Nieuwe uitdaging

De 60-jarige Aalstenaar zit nog boordevol ambitie. “We hebben vorig jaar Cleemput Isol verkocht aan een West-Vlaamse investeerder, maar ik ben er nog steeds actief als consultant. Met mijn nieuwe bedrijf waarvan ik alleen eigenaar ben, P&A Management Consult, doen we aan projectontwikkeling in de bouw van appartementen en privéwoningen. Ik heb geen opvolgers, maar toch denk ik nog niet aan stoppen met werken. Daarvoor voel ik me nog te goed en ben ik nog veel te actief.”

We wensen Patrick Cleemput nog veel succes toe in alles wat hij onderneemt, en we bedanken hem van harte voor zijn steun aan onze geliefde club. Iendracht veroit!

www.cleemputisol.be

fdh

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje