Partner aan het woord: Vera Wauters

Om dit horrorjaar te kunnen overleven beschikt Eendracht Aalst gelukkig, naast haar trouwe supporters, ook nog over een aantal fantastische partners die de club ondersteunen. In het geval van Vera Wauters heeft partner een dubbele betekenis. Ze is niet alleen CEO van X3 Real Estate, dat actief is in projectontwikkeling en vastgoedbeheer, maar ze is ook de echtgenote van voorzitter Patrick Le Juste.

Klein begonnen

Als een patrimoniumvennootschap werd X3 in 2002 opgericht. Het begon heel bescheiden met het opkopen, renoveren en verbouwen van enkele huizen in de Dilbeekse regio, maar al snel werden de grenzen verlegd. Het bedrijf heeft intussen verschillende grote projecten gerealiseerd, onder meer enkele appartementsgebouwen en assistentiewoningen. “Het zijn hoofdzakelijk residentiële projecten, met nu en dan een gedeeltelijke commerciële invulling. X3 staat garant voor een vlekkeloze afwikkeling vanaf de conceptfase tot de oplevering.”, aldus nog Vera.

Familiebedrijf

X3 is een echt familiebedrijf want na enige tijd kwam dochter Emilie Le Juste, die voor projectontwikkelaar studeerde, het bedrijf versterken. En zoon Elias, die houder is van een diploma marketing en ook zijn eigen vennootschap Uptron oprichtte, staat het bedrijf met raad en daad bij op het vlak van online marketing. De knowhow, die zij doorheen de jaren hebben opgebouwd, komt ook Eendracht Aalst ten goede. Zo organiseerden ze de pop-up webshop in december. En ook de takeaway de voorbije maanden werd door hen mee in goede banen geleid.

Geen familie? Dan maar spelers!

Het personeelsbestand van X3 is ondertussen gegroeid tot 4. Nog familie? Neen, de vierde man is zowaar onze doelman Maxim Figys. Hij studeert vastgoed en springt als stagiair-interimaris bij waar nodig: administratie, klantenbeheer, werfbezoeken en inrichting van de woningen. Niet alleen op het voetbalveld een veelzijdige knaap dus!

Carnaval en promotie

Het echtpaar Le Juste-Wauters kwam voor het eerst in contact met de club in december 2015. Enkele maanden later nam Patrick de club over. Sindsdien is er – zoals we dat in Aalst gewend zijn – al heel wat turbulentie geweest. Enkele onaangename gebeurtenissen kunnen we moeilijk negeren, maar toch onthoudt Vera vooral goede herinneringen. “Mijn eerste carnavalsmatch in 2016 was toch wel heel speciaal. We hebben toen grote ogen getrokken. Het leuke eraan was dat we toen heel snel enkele enthousiastelingen hebben leren kennen die alles voor de club zouden doen. Mijn allerbeste herinnering is vanzelfsprekend de promotie naar eerste amateur. Die match in Luik, de aankomst en het feest aan het Pierre Cornelisstadion waar alle supporters de spelers stonden op te wachten.”

Ongebroken ambitie

Ondanks de niet-ingecalculeerde terugval naar de tweede amateurklasse blijft Vera erin geloven dat Eendracht Aalst op relatief korte termijn weer zal stijgen. “De beleving in Aalst is enorm. Het verhaal Eendracht Aalst heeft ook een grote impact gehad in ons dagelijkse leven. Mijn vader zat ook in het bestuur van een kleine dorpsploeg, en daardoor was deze wereld mij niet onbekend, maar Eendracht, met zijn geweldige aanhang, is van een totaal andere dimensie. Net daarom ben ik er rotsvast van overtuigd dat er ons mooie tijden te wachten staan.”

Grotere steun

Vera trapt een open deur in wanneer ze zegt dat elke voetbalclub, sportclub, alle verenigingen tout court, het momenteel verschrikkelijk moeilijk heeft. “Maar we laten de club niet vallen. X3 heeft zijn steun aan de club nog uitgebreid en is nu één van de hoofdsponsors geworden. We kunnen natuurlijk alleen maar met de hulp van medewerkers en vrijwilligers de club brengen naar de reeks waar ze thuishoort, want zonder hen zou het beheer van de club onbegonnen werk zijn. Eendracht Aalst is een familieclub en wij willen als familie deze traditie verderzetten. Daardoor speelt X3 een grotere rol in heel het gebeuren.”

Het webteam bedankt Vera en X3 Real Estate van harte voor de steun in deze sombere tijden. Hopelijk mag de bal binnen afzienbare tijd weer rollen, zodat we met onze geliefde club weer vooruit en hogerop kunnen!

Iendracht veroit!!!

>>> Onze afhaalgerechten voor het Valentijnsweekend kunnen nog besteld worden tot en met 9 februari. Neem snel een kijkje via www.eendracht-aalst.be/webshop/takeaway

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje