Proef vandaag ons Zwawi bier!

© Eendracht Aalst

Na de Eendracht Aalst Gin hebben we nu ook ons eigen clubbier: de ZWAWI! Het is een Belgisch ambachtelijk blond bier (6%), genoemd naar onze mascotte en geproduceerd door brouwerij De Graal. Het wordt vandaag na de wedstrijd geserveerd in het clubrestaurant.

Initiatiefnemers Guy Verhoeyen en Katelijn Peetroons geven tekst en uitleg. “Het idee is werkelijk tussen pot en pint ontstaan. Er werd een proeverij georganiseerd in aanwezigheid van Patrick Le Juste en Paul Moerman, en zij proefden dat het goed was. De Zwawi past niet enkel bij de naam maar door zijn smaakkleuren ook perfect bij de club.”

De zwarte kleur met zijn kruidige karakter is afkomstig van de Pekko hop. Dit is een Amerikaanse hop genoemd naar de Finse God van de gerst en het brouwen. Hij heeft een complex kruidig karakter dat doet denken aan munt, salie of jeneverbes. Deze hop zorgt voor een zeer cleane en frisse bitterheid met toetsen van tropisch fruit en meloen.

De witte kleur ontstaat pas op het einde van het brouwproces door de Bramling Cross hop toe te voegen om de bitterheid van het bier af te vlakken door zijn aromatische eigenschappen. Door deze late toevoeging ontstaan fruitige tonen van citroen, zwarte bes, peer, noten, bramen en pruimen. Deze hopvariëteit wordt gekweekt in het Verenigd Koninkrijk en is een kruising tussen een Bramling en het mannelijk zaad van de Manitoban wilde hop.

Het is de combinatie van de kruidige (zwart) en de aromatische (wit) hop die zorgt voor de unieke smaak van onze ZWAWI (zwartwitje). Als supporter van Eendracht Aalst moet je deze zeker geproefd hebben.

Santé!

>>> Vanavond na de wedstrijd wordt er in het clubrestaurant ook een dj-set en om 18u30 een optreden van Alex, Rudi en Ilse getrakteerd door Plastiek Hofstade, waarvoor dank!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje