zaterdag 14 januari 2023 20U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor de eerste match van de terugronde kon er geen beroep gedaan worden op het trio Kakudji, Van Den Eynde en Mbaye.  Laatste nieuwkomer Doore stond wel meteen aan de aftrap.  Swinnen behield zijn stek onder de lat.

De bezoekers gingen het best van start en zorgden met enkele schuchtere pogingen voor de eerste dreiging.  Van Vaerenbergh trapte naast en de poging van Deceuninck kwam op zijn einde op het lichaam van een wit-zwarte verdediger.  Terwijl Eendracht op zoek was naar zichzelf was er halfweg deze eerste helft een puike redding van Swinnen nodig om de openingsgoal te verhinderen.  Aan de overkant mikte Panneel veel te hoog na een teruglegger van Yagan.

Een minuutje later klommen de geelhemden wel op voorsprong.  Sylla werd genoteerd als doelpuntenmaker (0-1).  Lang bleef hun bonus echter niet overeind.  Gabriel redde in eerste instantie nog na een knal van Panneel maar was kansloos toen ons nummer veertien in dezelfde fase nog eens mocht uithalen (1-1).  Van de slotminuten voor de rust onthouden we dat Swinnen een vrije trap van De Man moest pakken en dat Fabris gekwetst naar de kant moest voor Belesi.

In het begin van de tweede helft mikte Yagan voorlangs en verlengde Jassim Mazouz een vrije trap maar net over.  Geenens moest de bal ook eens net voor de lijn wegwerken nadat er voordien niet doortastend genoeg werd verdedigd.  Vervolgens kabbelde het spel verder zonder dat we over groot doelgevaar mogen spreken.  Tot de ajuinen zich tien minuten voor tijd lieten ringeloren op een tegenaanval na een hoekschop.  Opnieuw was het Sylla die, met een gelukje, scoorde (1-2).

Er kwamen nog mogelijkheden maar Yagan trapte iets te overhaast naast doel en de vrijgespeelde Dekuyper raakte niet voorbij Gabriel.  Panneel zocht nog tevergeefs naar een penalty maar kreeg deze, net als De Man aan de andere kant, niet.

Eendracht blijft na een zwakke vertoning achter met 0 op 15.  Volgende zondag maken we de verplaatsing naar Oostkamp in de hoop om het tij daar te keren.