1 - 2

zondag 17 september 2023 15U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Met Roumpoulakou en Mrsic voor het eerst in de basis ging Eendracht op zoek naar een tweede thuisoverwinning.  De match kon echter niet slechter beginnen want na amper drie minuten stond het al 0-1.  Geenens devieerde een vrije trap ongelukkig tegen de eigen deklat en Van Heuverzwyn reageerde het snelst op de terugspringende bal.  De ajuinen reageerden met een kopbal van Geenens en een afstandsknal van Van Den Eynde.  Beide pogingen gingen net naast.

Verder had Eendracht veelvuldig balbezit maar het bleek niet eenvoudig om openingen te vinden in de bezoekende afweergordel.  Als er dan toch eens een degelijke flankvoorzet vertrok, was de bezetting voor doel te weinig.  Angelov en Ayaz toonden zich het meest dreigend maar konden doelman Rogiers niet verschalken.  0-1 bij de rust.

Na de pauze werd er meteen jacht gemaakt op de gelijkmaker.  De knal van Roumpoulakou ging via een verdediger naast.  Op de corner die volgde, kopte Geenens tegen het doelkader.  Een persoonlijke actie van Ayaz eindigde dan weer met een voetreflex van Rogiers.  In minuut 54 konden de wit-zwarte fans wel juichen.  Angelov verlengde een voorzet van De Coninck richting doel en de bal caprioleerde via verdediger Dumortier tegen de netten (1-1).

Eendracht wou meer en centrumspits Milinceanu werd mee in de strijd gegooid.  Een optreden dat maar een handvol minuten zou duren want hij werd al snel weggestuurd met twee gele kaarten.  Het bleek een keerpunt te zijn en vijf minuten voor tijd diende invaller Arthur Desot het spreekwoordelijke deksel op de neus toe (1-2).

Terecht was deze nederlaag zeker niet maar het toont wel aan dat er tegen iedere tegenstander zal gebikkeld moeten worden om de punten binnen te halen.  Volgende week maken we de verplaatsing naar Oostkamp, de revelatie van vorig seizoen.