Jong Cercle

zondag 10 maart 2024 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De enige wijziging in de basiself was dat De Coninck op het middenveld in de plaats van de geschorste Fabris aan de partij begon.  Naast onze defensieve middenvelder waren ook Ayaz, Milinceanu en Dja Djedje niet beschikbaar.  Zij waren allen gekwetst.

De eerste pogingen waren van Aalsterse makelij.  Mrsic mikte te hoog en Geenens verlengde met het hoofd naast.  Na tien minuten prikten de bezoekers een eerste keer scherp tegen.  Schelfhout hield Ouattara knap van een doelpunt.  Even later trapte Callens ook nog eens net over.

Nadat Race een hoekschop in de handen van Langenbick kopte, was het aan de overkant wel raak.  Een corner raakte niet weg en Ouattara scoorde met een mooie omhaal (0-1).  De douche zou kort nadien zowaar nog kouder worden en alweer lag een stilstaande fase aan de basis.  Gheerardyns mocht de 0-2 ongehinderd tegen de touwen koppen.  In de slotminuut van de eerste helft vond Angelov dan toch de weg naar doel maar volgens de vlaggende lijnrechter stond hij hierbij buitenspel.  Eendracht mocht dan ook gaan bezinnen met een dubbele achterstand.

Meteen na de hervatting mocht Callens alleen op doel afstormen.  Schelfhout bracht gelukkig redding en hield de hoop op een terugkeer levendig.  Net voorbij het uur kwam de aansluitingstreffer er ook.  De Coninck kopte een voorzet van Geenens voorbij Langenbick (1-2).  De kleinere kloof was helaas van korte duur.  Martlé verkwanselde eerste nog een goede kopkans maar de doorgebroken Gijdé haalde de trekker wel over toen hij voor Schelfhout verscheen (1-3).

De match was helemaal opengebroken en Eendracht liet een tweede doelpunt meermaals in dezelfde fase liggen.  Mputu kopte tegen de lat, Angelov zag de rebound van de lijn gehaald worden en in derde instantie besloot Van Den Eynde te wild over.  Een kwartier voor tijd lukte het wel.  Langenbick kon een schot van de sterk ingevallen Statev niet vasthouden en Mputu bood Angelov de 2-3 op een schoteltje aan.  Het vuur, dat in de eerste helft misschien wat ontbrak, zat in de ploeg en de mogelijkheden op de gelijkmaker volgden.  De kopbal van Geenens werd door Langenbick over getikt en Straetman raakte de bal niet hard genoeg om de keeper te verschalken.

Eendracht werkte zichzelf voor de rust in de nesten en kon dit in een betere tweede helft niet meer ombuigen in puntenwinst.  Het vierde thuisverlies moet volgende week dan maar rechtgezet worden op het veld van Oudenaarde.