Eendracht Aalst

1 - 0

vrijdag 09 februari 2024 20U30 Tweede afdeling

Jong Essevee

Eendracht Aalst

1 - 0

Jong Essevee

vrijdag 09 februari 2024 20U30
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst won vrijdagavond de traditionele carnavalsmatch met 1-0 tegen Jong Essevee. Kapitein Falko Geenens trok de overwinning over de streep. En geef toe: het is altijd plezanter om in de euforie van een zege een feestje te bouwen. En dat is dan ook wat de meer dan 2000 Ajuinen deden!

Gesloten begin

De Coninck, Angelov en Ayaz waren geblesseerd, De Vriendt geschorst. De nieuwe trainer Bekir Celik moest dan ook wat puzzelen. Wintertransfer Kudimbana maakte zijn debuut tussen de palen. Het eerste half uur was er nauwelijks wat te beleven. Een kapotte vlag van de lijnrechter, waardoor het spel enkele minuten stil lag, was het enige vernoemenswaardige feit.

Plots sloeg toch de vlam in de pan: Milinceanu zag een persoonlijke actie van de lijn gered, Mrsic kopte eerst nipt voorlangs en knalde nadien nog recht op de vuisten van Carnewal. Een verraderlijke vrijschop van Straetman naar de korte hoek had de jonge Essevee-keeper goed gelezen en hij redde onorthodox. De 22 acteurs trokken met een brilscore de pauze in.

Powerplay

De piepjonge Waregemnaars moeten zich laten opzwepen hebben door de carnavalsmuziek, die tot in de kleedkamers doordrong, want zij begonnen het hevigst aan de tweede helft. Een gevaarlijke hoekschop bleef even hangen in de Aalsterse zestien, maar werd uiteindelijk toch net voor de doelmond weggewerkt. Jong Essevee probeerde al combinerend over de grond onder de Aalsterse powerplay uit te geraken. Maar na een tiental minuten nam wit-zwart weer de overhand. Van Den Eynde zette zich achter een verre vrijschop en borstelde de bal naar de tweede paal waar Geenens hem overhoeks binnenkopte. Het stadion daverde op zijn grondvesten!

Controle

Even later moest Kudimbana de meubelen redden wanneer een scherp aangesneden inzenden niemand op zijn weg vond. Kudimbana was bijna verrast, maar kon met een ultieme reflex de bal nog afweren. Het bleek dan ook het laatste wapenfeit van Jong Essevee te zijn, want vanaf dan controleerde Aalst de partij. Er werd niet nadrukkelijk naar de geruststellende 2-0 gezocht. Toen de scheidsrechter na 5 minuten extra tijd de partij affloot, kon Oilsjt Carnaval in alle hevigheid losbarsten!

Volgende week zaterdagavond trekken we naar RC Gent. Supporters die tegen dan gerecupereerd zijn op post!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje