Eendracht Aalst

1 - 0

zondag 26 februari 2023 15U00 Tweede afdeling

Jong Essevee

Eendracht Aalst

1 - 0

Jong Essevee

zondag 26 februari 2023 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Met de gekwetsten Fabris, Van Den Eynde, George, Mbaye, Dekuyper en de geschorste Burssens was het opnieuw puzzelen bij Den Iendracht. Panneel en Yagan waren dit keer de meest vooruitgeschoven pionnen. Razzi moest voor gevaar proberen zorgen vanaf de rechterflank.

Bijna Sylla

De eerste kans liet niet lang op zich wachten. Panneel nam een afgeweerde voorzet van Wantens meteen op de slof maar hij knalde op Carnewal. Aan de overzijde volgde een eerste verwittiging van Jong Essevee. Bracke vond het hoofd van Sylla in de zestien maar hij trof de lat. Doorzetten van Kakudji tot op de achterlijn resulteerde bijna in een owngoal van de bezoekers. In een luchtduel kon De Vriendt de bal verlengen maar het leer ging over doel.

De Coninck op de paal

Eendracht bleef op zoek gaan naar de voorsprong. De stilaan herboren Wantens schudde zijn tegenstander af en zag zijn voorzet door Panneel over doel verlengd worden. Deze had er in gemogen. Een knap afstandsschot van De Coninck strandde op de paal, Razzi trapte de rebound binnen maar stond buitenspel. Op de tegenaanval moest Ryckaert zich reppen om de doorgebroken Bracke af te stoppen. Bij een volgende lange bal liet de Eendracht-verdediging zich opnieuw in verlegenheid brengen. Cappelle werd foutief gehaakt door Geenens en de bal ging op de stip. De strafschop van Sylla werd gepakt door Espeso Nunez.

Panneel blijft missen

In de tweede helft konden de West-Vlamingen nog weinig klaarspelen op de tegenaanval. Op een door De Vriendt geforceerde hoekschop kopte Ryckaert voor Eendracht over. Toen Panneel neerging in de zestien wapperde de lijnrechter met zijn vlag maar liet de scheidsrechter begaan. Diezelfde Panneel besloot vervolgens vanuit een scherpe hoek te egoïstisch op de doelman en vergat Razzi aan te spelen.

Kakudji met het hoofd

Het was slechts uitstel. Op een hoekschop van Wantens kopte Kakudji staalhard binnen: 1-0. Jong Essevee besloot een paar aanslagen te plegen op de enkels van De Coninck en Wantens. Scheidsrechter Lamberigts verloor de pedalen en gaf de toegesnelde Eendracht-verzorgers en De Coninck zelf geel. Hilariteit alom in het Pierre Cornelisstadion. Eendracht kwam niet meer in de problemen in het slotkwartier. Yagan probeerde het nog helemaal af te maken maar werd nog gehinderd bij zijn ultieme schot. De langverwachte zege was een feit.

Volgende week is er geen voetbal door het noodgedwongen forfait van Erpe-Mere United. Op zondag 12 maart krijgen we het bezoek van KM Torhout. Supporters op post!

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
Toegevoegd aan winkelmandje