1 - 0

zondag 01 oktober 2023 15U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Trainer Van Acker nam voor het eerst weer plaats op de bank met zijn assistenten.  Zij zagen doelman Mikulic en Angelov gekwetst afhaken.  Schelfhout en Milinceanu waren hun vervangers.

Na een tiental minuten tekende Mrsic voor de eerste echte doelpoging.  Maes zat er met een handje bij en duwde de bal naast.  Het zou lange tijd het enige echte wapenfeit uit de eerste helft zijn.  Voor het overige zagen we vooral een felbevochten strijd.  Met de rust al in zicht kwam wit-zwart dan toch iets meer opzetten.  Het gekraakt schot van Milinceanu ging voorlangs en de afstandsknal van Mrsic spatte helaas op de paal uit mekaar.  0-0 na vijfenveertig vrij gesloten minuten.

Na de pauze trok Eendracht het laken meer naar zich toe.  Pogingen van Van Den Eynde en Roumpoulakou gingen over en De Vriendt kwam net te laat ingelopen op een voorzet van De Coninck.  Mrsic kende net als voor de rust pech.  Opnieuw voorkwam de paal dat hij het openingsdoelpunt achter zijn naam mocht zetten.

Luttele minuten later werd het veldoverwicht dan toch beloond.  Met een sublieme pass lanceerde Mrsic op links De Vriendt.  Diens voorzet werd door Straetman in twee tijden voorbij Maes gemikt (1-0).  Met drie wissels probeerden de bezoekers nog terug te vechten maar het waren de ajuinen die nog het gevaarlijkst waren.  Ayaz zag zijn poging gekeerd worden door Maes en een toegesnelde verdediger en de plaatsbal van De Coninck werd eveneens gestopt door Maes.

Zuinige maar verdiende zege in de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe coach.  Volgende week proberen we hier een verlengstuk aan te breien.  Dan komt Sparta Petegem op bezoek in ons Pierre Cornelisstadion.  Supporters op post!