zondag 26 november 2023 15U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Roumpoulakou had ziek afgemeld en werd op de linksachter vervangen door De Coninck.  Verder was er een basisplaats voor de terugkerende Burssens (na blessure) en Mrsic (na schorsing).

In een partij die maar traag op gang kwam, was de eerste doelpoging voor de bezoekers.  Mikulic stopte de trap van Vanhulle.  Aan de andere kant kwam De Vriendt net te laat bij een voorzet van Milinceanu.  Iets voorbij het kwartier werd de score door de West-Vlamingen geopend.  Met zijn negende treffer van het seizoen kon Andries een collectieve aanval afronden (0-1).

Eendracht reageerde snel via een hoekschop.  Geenens devieerde de bal van dichtbij in de handen van doelman Laverge.  Voor de rest zocht een krampachtig Eendracht vooral naar zichzelf en trainer Van Acker liet dan ook al zijn wisselspelers warmlopen.  Torhout kwam wel af en toe dreigen.  Arthur Devos knalde over en Mauro Devos mikte in de handen van Mikulic.  Op het einde van de eerste helft zagen we nog een versnelling van Ayaz.  Laverge weerde de poging met enige moeite af, Angelov mikte in de herneming ongelukkig naast.  De ajuinen waren met een achterstand aan bezinning toe tijdens de rust.

Met Straetman in de plaats van Mrsic werd de achtervolging ingezet en de gelijkmaker kwam er snel.  Angelov bediende Milinceanu en hij schoot met links raak (1-1).  Het gaf de aanvaller een boost en luttele minuten later zag hij zijn uithaal via de voet van een verdediger over gaan.  Het bleek slechts uitstel want nog voor het uur was de scheve situatie helemaal omgebogen.  Met een knap hakje achter het steunbeen werkte Milinceanu een voorzet van Straetman tegen de netten (2-1).

Torhout moest nu komen en de gevaarlijke Andries besloot in de handen van Mikulic.  Ballegeer kon dan weer geen voordeel halen uit een mogelijkheid na een corner.  Bij zwart-wit knalde de snelle Angelov hard naast en werd een veelbelovende drie tegen één situatie op een tegenaanval wel heel slecht uitgespeeld.  Vijf minuten voor tijd werden alle twijfels dan toch weggenomen.  De Coninck, na de rust trouwens naar het centrale middenveld geschoven, plaatste de bal van buiten de zestien buiten het bereik van Laverge (3-1).

De opgelopen schade in een ondermaatse eerste helft werd na de pauze rechtgetrokken.  De drie punten bleven uiteindelijk ook verdiend in eigen huis waardoor Eendracht alleen aan de leiding blijft.  Komende zaterdag maken we de verplaatsing naar het veld van Dikkelvenne.  Dat zal alvast zonder Ayaz zijn.  Hij slikte vandaag immers zijn derde gele kaart.