Eendracht Aalst

0 - 3

zondag 25 februari 2024 15U00 Tweede afdeling

KSC Dikkelvenne

Eendracht Aalst

0 - 3

KSC Dikkelvenne

zondag 25 februari 2024 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor het duel tegen revelatie Dikkelvenne kon er geen beroep gedaan worden op de geelgeschorste Geenens.  De Backer mocht hierdoor de kapiteinsband dragen.

Eendracht begon vrij goed maar schoot zichzelf al snel in de eigen voet.  Een te korte terugspeelbal van De Backer werd door Jassim Mazouz voorbij een aarzelende Kudimbana getikt.  0-1 na amper acht minuten spelen.  De Aalsterse reactie kwam van de linker van Van Den Eynde.  Doelman Beernaert toonde zich klemvast.  Aan de overkant trapte Deceuninck dan weer hard over.

Met de rust stilaan in zicht ging wit-zwart iets meer aandringen.  Milinceanu zag een eerste poging op de hakken van een verdediger stranden en botste even later vanuit een scherpe hoek op een redding van Beernaert.  Mputu was nog het dichtst bij een treffer.  Na een hoekschop mocht hij van dichtbij besluiten maar ook nu redde de doelman.

Na de pauze kwam de eerste poging van Dikkelvenne.  Jassim Mazouz krulde de bal net voorbij de verste paal.  Vervolgens nam Eendracht het heft in handen.  Van Den Eynde besloot bij een eerste mogelijkheid over.  De beste kans volgde echter op het uur toen er voor een strafschop gefloten werd na een fout op de ingevallen Angelov.  Mputu kreeg de bal echter niet voorbij Beernaert en ook in de herneming redde het sterk spelende sluitstuk.

Het brak zuur op want de bezoekers hadden minder nodig om te scoren.  Deceuninck beroerde een vrije trap met het hoofd en de 0-2 dwarrelde voorbij Kudimbana.  Een aansluitingstreffer had de spanning nog kunnen terugbrengen maar het mocht niet zijn.  Segbefia zag zijn kopbal op de lijn gered worden en mikte in de herneming te hoog.  In de slotminuten werd de pil nog bitterder om door te slikken.  Salouani profiteerde van rommelig verdedigend werk om de zware 0-3 eindcijfers vast te leggen.

Volgende zaterdag krijgt Eendracht de kans om deze misstap recht te zetten op het terrein van Mandel United.  Supporters op post!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje