4 - 1

zondag 07 april 2024 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

In vergelijking met de vorige wedstrijd verdwenen Straetman (geschorst) en De Backer uit de basiself.  Mboko en Race mochten in hun plaats aan de partij tegen Oostkamp beginnen.

Eendracht klom al snel op voorsprong.  Mputu kon koppen na een voorzet van Mboko.  Volgens de lijnrechter was de bal over de lijn toen doelman Iket deze kon wegwerken.  1-0 na amper vier minuten spelen.  Aan de overkant ging een eerste bezoekende aanval voorlangs.  Het spel kabbelde wat verder tot Mputu zich in de 25e minuut voorbij twee verdedigers kon wringen en de 2-0 tegen de netten prikte.  Lang bleef de dubbele bonus niet staan.  Jari Van De Maele lukte de aansluitingstreffer nadat Schelfhout in eerste instantie nog redding had gebracht (2-1).  Mrsic kreeg nog een tweetal mogelijkheden en een omhaal van Van Den Eynde bleek te centraal.  Wit-zwart mocht gaan rusten met één doelpunt voorsprong.

Na de pauze kwam alle gevaar van Aalsterse kant.  Iket tikte een kopbal van Van Den Eynde over de lat, Geenens besloot via een verdediger net naast en Mboko zag zijn poging klemvast gepakt worden door de doelman.  Even later kwam de 3-1 er toch toen Onraet een verre inworp van Geenens tegen de eigen netten mikte.  De match lag hiermee meteen in zijn beslissende plooi.  In het slotkwartier kwamen nog meerdere mogelijkheden om de kloof te vergroten en één daarvan werd ook afgerond.  Mputu bediende Ayaz en de invaller trapte de 4-1 eindstand op het bord.

Eendracht is alweer een week dichter bij de beoogde titel.  De situatie aan de top blijft ongewijzigd want de concurrentie liet evenmin een steek vallen.  Volgende zondag maken we de verplaatsing naar Olsa Brakel.  Supporters op post!