Eendracht Aalst

3 - 0

zondag 21 april 2024 15U00 Tweede afdeling

KVK Ninove

Eendracht Aalst

3 - 0

KVK Ninove

zondag 21 april 2024 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst heeft gebroken met een kwalijke traditie. De voorbije jaren werd vaak gefaald op het moment van de waarheid. Tegen VK Ninove werden heel wat trauma’s afgeschud. De Ajuinen speelden misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen en stuurden de Ninoofse titelconcurrent kansloos huiswaarts.

Droomstart

Er was nauwelijks afgetrapt of kapitein Geenens verstuurde een gemillimeterde voorzet naar de tweede paal waar De Vriendt Van Den Noortgaete tegenvoets te grazen nam: 1-0. Ninove probeerde het evenwicht te herstellen door een veldslag op het middenveld, maar de Aalsterse verdediging gaf geen duimbreed toe. Het was integendeel Van Den Eynde die tot twee maal toe Van Den Noortgaete op de proef stelde. Eerst ranselde onze ex-portier een geplaatst 25-meterschot uit de hoek, even later moest hij met een kattensprong een afgeweken bal van Arne in hoekschop verwerken.

Mputu in een glansrol

Trainer Celik had opnieuw Mrsic als een valse 9 geposteerd, met Straetman en Mputu op de flanken, en het was deze laatste die de Ninoofse defensie alle kleuren van de regenboeg liet zien. Halverwege de eerste helft kreeg hij een verre cross toegespeeld en zijn gemeten voorzet werd door Straetman aan de tweede paal in het dak van het doel gedevieerd. Ninove probeerde vruchteloos de bakens te verzetten. Verder dan een kopbal van Hertveldt (een metertje naast) en een acrobatische omhaal van Romero (ver over) kwamen de groen-zwarte buren niet. Onze jongens mochten met een dubbele voorsprong gaan checken of de champagne al koud genoeg stond.

Over and out

Het vel van de beer mag natuurlijk nooit verkocht worden voor hij geschoten is. Ninove trok aan het begin van de tweede helft alle registers open en – eerlijk is eerlijk – Fabris, die in de eerste helft al geel gezien had, mocht van geluk spreken dat de ref niet zag dat hij de bal in het strafschopgebied licht met de arm beroerde. Een goed kwartier voor tijd mochten de boeken definitief toe. Straetman kopte eerst tegen de paal maar de rebound botste ideaal terug op Bobs hoofd zodat de grabbelende Van Den Noortagate zich voor de derde keer mocht omdraaien.

Carnaval bis

Dit was het teken voor Bekir Celik om zijn bank leeg te maken. Fabris die in zijn gekende stijl al een tijdje flirtte met rood werd vervangen door Dja Djedje. Ook Mputu, Straetman en De Coninck kregen elk een oorverdovende applausvervanging van de feestende aanhang, waardoor Statev, Zaian en Ayaz later aan hun kleinkinderen zullen kunnen vertellen dat ook zij deel uitmaakten van het kampioenenteam van 2024!

Na het laatste fluitsignaal en de traditionele overrompeling van het terrein trokken spelers, supporters en medewerkers een lange Oilsjterse feestnacht in!

Volgende week zondag trekken we als kersverse kampioen naar RC Harelbeke. Supporters op post!

ONZE PARTNERS

Toegevoegd aan winkelmandje