zondag 14 januari 2024 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor het duel tegen Zelzate moest trainer Van Acker naast de geschorste Angelov ook nog een handvol geblesseerden missen.  Het zorgde ervoor dat Schelfhout onder de lat stond en dat Mrsic centraal achterin werd uitgespeeld.  Ook nieuwkomers Statev en Mputu kwamen aan de aftrap.

Eendracht begon goed aan de partij en dat leverde al snel de openingstreffer op.  Ayaz kwam oog in oog met de doelman te staan en werkte keurig af (1-0).  Verder werd een kopbal van Burssens gestopt door Van Rie en verdween de afstandsknal van Van Den Eynde een metertje over doel.  Na dit openingskwartier kwamen de bezoekers, weliswaar zonder echte doelkansen af te dwingen,  gaandeweg beter in de wedstrijd.  Een ongevaarlijk schot van Nyarko was zowat het enige wapenfeit.  Namens de ajuinen zorgde Milinceanu nog voor dreiging.  Zijn trap ging via het been van een verdediger naast.  Intussen had ook Geenens zijn opwachting moeten maken om de gekwetste Mboko af te lossen.

Na de rust was het balbezit vaak voor de troepen van coach Spaenhoven.  De wit-zwarte organisatie stond er echter en gaf weinig tot niets weg.  Aan de overkant moest doelman Van Rie wel ingrijpen om een schuiver van Milinceanu onschadelijk te maken.  Halweg deze tweede helft vertrok Mputu van op de eigen helft alleen richting het vijandig doel.  Helaas verkwanselde de aanvaller de unieke mogelijkheid door recht op de uitgekomen Van Rie te mikken.  Luttele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd volgde een nieuwe kans om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen.  Milinceanu mocht ongehinderd aanleggen maar mikte naast.  De vrees voor het spreekwoordelijke deksel op de neus bleef op die manier toch wat hangen maar Eendracht kwam ook de vijf extra minuten zonder kleerscheuren door.

Door de zege blijven we het klassement aanvoeren.  Volgende week verdedigen we deze leidersplaats op het veld van KFC Merelbeke.