Eendracht Aalst

2 - 1

woensdag 28 september 2022 20U00

KVV Zelzate

Eendracht Aalst

2 - 1

KVV Zelzate

woensdag 28 september 2022 20U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Eendracht Aalst boekte woensdagavond een moeizame, maar verdiende zege tegen KVV Zelzate. De Ajuinen kwamen in de eerste helft 2-0 voor, maar de zware bekermatch met verlengingen tegen Westerlo begon geleidelijk aan zwaar door te wegen. Het werd nog bibberen en na het laatste fluitsignaal ging er een zucht van verlichting doorheen het Pierre Cornelisstadion.

De Coninck en Panneel met eerste competitiegoal

Wit-zwart probeerde Zelzate meteen naar de keel te grijpen. George zorgde met enkele gevaarlijke rushes voor paniek in de Zelzaatse rangen, maar zijn kanon is nog niet goed gekalibreerd want zijn pogingen gingen telkens naast. Rond het kwartier werd onze Nederlander binnen de zestien van de sokken gelopen, maar de refs hebben het dit seizoen blijkbaar moeilijk om zelfs overduidelijke penalty’s te fluiten in ons voordeel. Op het halfuur kwam – na alweer een scherpe actie van George – de bal in de voeten van De Coninck die de bal vanop de rand van het strafschopgebied prinsheerlijk in doel krulde.

Geenens zette zich goed door op zijn rechterflank en bediende Panneel, maar onze aanvaller besloot recht op Van Rie. Zelzate schoot nu wakker en Swinnen moest twee prachtreddingen uit zijn mouw schudden om de voorsprong te vrijwaren. Het publiek stond al recht om naar de kantines te trekken toen Panneel profiteerde van matig defensief werk om de bal staalhard in het dak van het bezoekende doel te rammen. 2-0 bij de rust en velen dachten “match gespeeld”.

Vermoeidheid slaat toe

Eendracht probeerde meteen na de rust de match dood te knijpen door een verlossend derde doelpunt, maar George besloot na een zoveelste actie in het zijnet. Toen De Coninck werd vrijgespeeld op links en naar binnen sneed had Van Rie een knappe voetreflex in huis. Van Den Eynde probeerde het met een volley maar die zoefde vrij hoog over.

Knullig balverlies in de eigen verdediging zorgde ervoor dat Zelzate weer in de match kwam. Flamant mocht vrij op Swinnen afstormen en hij versloeg hem met een harde schuiver in de verste hoek. De bezoekers begonnen weer in hun kansen te geloven en ons middenveld kreunde onder de toenemende druk. Echt uitgespeelde kansen bleven evenwel uit en in de omschakeling kon de ingevallen Razzi Dekuyper bedienen maar die gleed de bal naast.

Het slotoffensief van de Zelzatenaars werd in de kiem gesmoord door de uitsluiting van Nyarko die in één en dezelfde fase twee keer geel kreeg. Eerst ging hij aan de trui van Fabris hangen, vervolgens sloeg hij het geel karton uit de handen van de ref. Aalst kon nu de match beheerst en rustig uitspelen en de drie punten op het conto bijschrijven.

Reactie Arne Van Den Eynde

Middenvelder Van Den Eynde was uiteraard opgetogen met de driepunter. “We voelden al bij de opwarming dat de verlengingen tegen Westerlo nog in de benen hingen. We wisten toen al dat het niet gemakkelijk zou worden en de winst is dan ook het enige dat telt vandaag. Het is toch frappant dat wij als amateursporters in 2 weken 4 wedstrijden moeten spelen om het de profclubs makkelijker te maken. Wie neemt dergelijke beslissingen? Maar goed, we krijgen nu de gelegenheid om anderhalve week te rusten en zo onze kwaaltjes en kleine kwetsuren te laten genezen. We hebben de aansluiting met de top gerealiseerd en moeten de stijgende lijn in Torhout doortrekken.”

Toegevoegd aan winkelmandje