zondag 05 november 2023 15U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Voor de komst van Olsa Brakel moest trainer Van Acker een achttal gekwetste spelers missen.  De spoeling wordt steeds dunner om de wekelijkse puzzel te leggen.

De eerste pogingen kwamen van de bezoekers.  Swennen trapte over na een voorzet van de vinnige Ndefe en Bogaert zag zijn trap gestopt worden door Schelfhout.  Aan de andere kant dwong Ayaz doelman Otte tot een eerste redding.  De hoekschop die volgde, leverde wel succes op.  Het was Burssens die de 1-0 tegen de netten kon trappen.  Een vijftal minuten later verwerkte Roumpoulakou een voorzet bijna in het eigen doel.  De linksachter haalde opgelucht adem dat de bal net naast hobbelde.

Ook tijdens de wedstrijd bleef de blessuregolf zich voortzetten.  Zo moest Straetman na een half uur al naar de kant voor Milinceanu.  Luttele minuten later volgde een prima kans om de voorsprong te verdubbelen.  De Vriendt zette Angelov alleen voor doel maar hij kon Otte niet verschalken.  Toen hij zich liet vangen door een duik van een Olsa-speler leidde scheidsrechter Seynaeve onrechtstreeks de gelijkmaker in.  De toegekende vrije trap werd na een ingestudeerd nummertje in doel gemikt door Bogaert (1-1).

Ook na de pauze moest wit-zwart alweer noodgedwongen wisselen.  Burssens moest gekwetst naar de kant voor Harrouch Tourki.  Ayaz kon zich op rechts enkele keren goed doorzetten en dat deed hij ook op het uur.  Otte zat echter nog net met een handje bij de lage voorzet waardoor De Vriendt niet bereikt werd.  Pogingen van Milinceanu en Belesi waren te centraal om Otte in verlegenheid te brengen.  Ndefe was tien minuten voor het einde nog dicht bij de winnende treffer maar een uitstekende redding van Schelfhout verhinderde dat de ajuinen nog met lege handen zouden achterblijven.

Ondanks de mindere prestatie en het gelijkspel blijft Eendracht alleen de rangschikking aanvoeren.  Volgende zondag nemen we het buitenshuis op tegen Jong Cercle.  Met de nieuwe geblesseerden en de schorsing van kapitein Geenens zal er zowat een heel elftal aan de kant dienen te blijven.  Het zijn geen ideale omstandigheden maar geeft wel de kans aan andere jongens om zich in de kijker te spelen.