Eendracht Aalst

1 - 0

zondag 07 mei 2023 15U00 Tweede afdeling

RC Gent

Eendracht Aalst

1 - 0

RC Gent

zondag 07 mei 2023 15U00
Tweede afdeling

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Sinds vorige week weet Eendracht Aalst weer wat winnen is. Toen gingen ze zegevieren in Merelbeke, vandaag legden ze in eigen stadion Racing Gent over de knie. Na een felbevochten wedstrijd flikkerde er een 1-0-eindstand op het scorebord. De Ajuinen lijken net op tijd de goede vorm teruggevonden te hebben om een rol van betekenis te kunnen spelen in de eindronde.

Aftasten

Beide ploegen begonnen zeer behoedzaam aan de match. Het eerste kwartier viel er echt niets te noteren. Plots kon Wantens zich in zijn gekende stijl doorzetten op de linkerflank, maar zijn scherpe inzenden ging aan alles en iedereen voorbij. En alweer waren we vertrokken voor 15 spektakelarme minuten. Niet dat het spelniveau op het hobbelige veld zo bedroevend was, maar de 22 acteurs hielden elkaar gewoonweg in een perfecte houdgreep.

Combinatie van het jaar

Plots verscheen vanuit het niets de Aalsterse voorsprong. De bal leek op de rechterflank, niet ver van de cornervlag, in een kluwen van spelers volkomen geblokkeerd te zitten, maar onze jongens combineerden er subliem uit en in het hart van de Gentse defensie werd opeens De Vriendt vrijgespeeld die Londot genadeloos te grazen nam.

Zwaar verdict

Even later werd een scherp aangesneden voorzet van de Coninck maar nipt gemist door Lufulu-Onia. Die laatste greep even later na een fel duel plots naar zijn kuit. Na de wedstrijd sijpelde het nieuws door dat Jonathan een zware achillespeesblessure opliep. De 18-jarige Rogghé verscheen zo vroeger dan verwacht tussen de lijnen.

Kansarme tweede helft

Het tweede bedrijf begon met potig geknok op het middenveld maar meer dan een kansje voor Mukuna, wiens gekraakte schuiver een meter naast hobbelde, en een schot van Panneel recht op Londot leverde dat niet op. Halfweg de tweede helft toch wat opschudding wanneer de doorgebroken Wantens door Nfodjo regelrecht getorpedeerd werd. Iedereen verwachtte donkerrood, maar tot verbazing van het Aalsterse kamp kreeg de Gentenaar slechts geel onder de neus geduwd.

Aalst probeerde het spel te controleren en lukte daar goed in. Echt uitgespeelde kansen kregen de schaars opgekomen toeschouwers niet meer te zien. Van Den Eynde kreeg nog geel voor een vederlichte fout in de middencirkel op Zaven Yagan (de neef van), maar dat was het zowat. Aalst pakt zo 6 op 6 en lijkt na een reeks om snel te vergeten net op tijd klaar voor de eindronde.

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
Toegevoegd aan winkelmandje